Utorak, 16 srpnja, 2024

Krešić traži srpsku i hrvatsku verziju web-stranice Vlade TK

Must Read

Najneučinkovitiji poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Mijo Krešić iz HDZ-a, koji je bio na jednoj ili dvije sjednice Skupštine u dvije godine mandata, nedavno je podnio inicijativu kojom traži osiguravanje hrvatske i srpske verzije web-stranica Skupštine i Vlade TK i to u roku od 30 dana.

 

Krešić se u svom obrazloženju poziva na Ustav Tuzlanskog kantona u čijem članu 6 stoji kako su službeni jezici Kantona bosanski, hrvatski i sprski, a službena pisma su latinica i ćirilica. Krešić je naveo kako se na web-stranicama Skupštine i Vlade TK ne može pročitati nijedna obavijest koja je na hrvatskom ili srpskom jeziku. Budući da su to, navodi Krešić, službeni jezici, službene web-stranice bi morale pružati informacije građanima jednako i ravnopravno na svim jezicima.

Mijo Krešić je jedini predstavnik HDZ-a u Skupštini TK, dok iz redova SDP-a dolaze još dva poslanika hrvatske nacionalnosti Zlatko Šimić (potpredsjednik Skupštine) i Ivo Divković. Na narednom zasjedanju poslanici će najvjerovatnije verifikovati nove članove Vlade TK, nakon formiranja nove parlamentarne većine, a ostaje da se vidi da li će i Krešićeva inicijativa dobiti dovoljan broj glasova.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -