Published On: Thu, Dec 26th, 2013

” Kosovo dalo milijune eura na pregovore”

Od početka dijaloga između srpskog i kosovskog premijera Ivice Dačića i Hashima Thacija, kosovski dužnosnici više puta su boravili u Bruxellesu, trošeći veliki novac na avionske karte, ekskluzivne hotele i dnevnice, navodi list.

 

 

Kako se ističe, počevši od ožujka 2011. godine, kada je počeo dijalog, članovi radnih grupa su, zajedno sa njihovim brojnim suradnicima, uz troškove putovanja i boravka dobijali po sto eura dnevno za troškove za hranu.

 

 

Za ovu godinu kosovska vlada je za troškove dijaloga u Bruxellesu izdvojila 800.000 eura, dok je u svibnju 2011. bilo izdvojena 541.000 eura, navodi Zeri. Dodaje se da taj list, unatoč inzistiranju da dobije precizne podatke o ukupnim troškovima od početka dijaloga, nije u tome uspio, unatoč činjenici da je na temelju dvije odluke kosovske vlade izdvojeno 1,3 milijuna eura za dijalog u Bruxellesu.

 

Kako se navodi, uz kritike koje dobivaju zbog neuspješnog jačanja državnosti Kosova, kosovski pregovarači suočavaju se i sa kritikama za neodgovorno trošenje novca tijekom dijaloga u Bruxellesu.