Kordić i Marić primili predstavnike nacionalnih kulturnih društava

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić primili su u ponedjeljak u Gradskoj upravi predsjednika Hrvatskog kulturnog društva ”Napredak” dr. sc. Nikolu Čiču, predsjednika Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod” prof. dr. Sanjina Kodrića i predsjednika Upravnoga odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” Dejana Garića.

Predstavnici Napretka, Preporoda i Prosvjete zahvalili su na prijemu te upoznali gradske čelnike s poviješću društava kao i s njihovim aktivnostima te zajedničkim koncertom kojeg organiziraju četiri nacionalna društva u Mostaru.

Kordić i Marić naglasili su važnost koju imaju kultura i kulturna društva te sa zadovoljstvom prihvatili poziv za pokroviteljstvom Grada Mostara nad održavanjem zajedničkog koncerta ova četiri najstarija nacionalna društva u BiH, pod nazivom Suzvučja/Sazvučja.

Koncert će, uz nastup izvođača koji će predstavljati svako pojedino društvo, biti izveden na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u petak, 17. rujna, s početkom u 18 sati.