Published On: Sub, sij 5th, 2013

KONTRAPRIJEDLOG: Procesuiranjem Lijanovića ostvariti višemilijunske uštede u Federaciji

Jerko Lijanović, dopredsjednik nečeg što se u medijima još naziva strankom, iznio je jučer svoj prijedlog reorganizacije Federacije. Predlaže ukidanje županija i Doma naroda Federalnog parlamenta, pa da većina u Federaciji, a većina su Bošnjaci- odlučuje u interesu svih naroda i građana!
Veli, tako bi se tako smanjila preglomazna administracija i, izračunao je mesar, uštedjelo milijardu maraka.
Onaj čiji su motivi za bavljenje politikom lopovski, koji se u vlast uvukao kupujući glasove birača, pa ih naknadno plaćajući pod krinkom poljoprivrednih poticaja, proračunskim novcem, predstavlja se kao zaštitnik interesa građana. 
Piše:Milan Šutalo, dnevnik.ba
A koliko je  građanskih i narodnih para izvukao za sebe i svoju obitelj  iz federalnog i županijskih proračuna, te javnih poduzeća, preko svojih pipaka, još se točno ne zna. Ali se, ako je vjerovati mediskim izviještajima, istražuje. Istražuje se i koliko je novca ukrao državi preko raznih Farmera i Farmka. Za koliko je prevario Hypo banku?
Širokobriješka lisica, koja je zasjela na mjesto federalnog premijera i ministra poljoprivrede, kroz Lagumdžijin i Tihićev projekat majorizacije Hrvata, prijedlogom reorganizacije Federacije, prema kojem bi njegovi sunarodnjaci nestali kao politički faktor, ponovo se nastoji dodvoriti bošnjačkoj političkoj eliti i bošnjačkoj javnosti, vjerujući kako bi mu to moglo pomoći da, zbog sustavnog potkradanja države i građana, ne završi u zatvoru.
Prema reakcijama javnosti- pa i one bošnjačke- Jere je već odavno pročitana knjiga-za sve samo još ne za tužitelje- koliko dugo ostaje vidjeti. Umjesto ozbiljnih kritika Lijanovćevog prijedlog reorganizacije Federacije njemu bi, dakle, što prije, trebala stići optužnica. Kamo sreće- ili ti pravne države- da je pravovremeno procesuirano Lijanovićevo pljačkanje građana, Federacija je mogla uštedjeti milijune maraka. No, nikad nije kasno za uštede.