Published On: Sub, sij 5th, 2013

OPET PROTESTI U ŠIROKOM BRIJEGU: Građani na ulici zbog pilanja platana


U ulici Fra Didaka Buntića trenutno traje  prava drame i protest  građana koji su blokirali rad tvrtki Koming a koja je prema cijelom nizu poziva koji nam od jutros pristižu krenula u “uništavanje drvoreda platana jedinog nečeg što Široki  čini urbanim i gradskom sredinom“.  Načelnik Kraljević se prema našim informacijama već   uputio na mjesto događaja tvrdeći da Koming nije dobio ovlasti za rušenje drvoreda nego tek za pročišćavanje krošnji stabala. Iz Ureda za odnose s javnošću Općine Široki Brijeg također nam je potvrđeno kako su građani jučer na Radiju Široki Brijeg bili informirani kako će danas doći do radova u toj ulici.

Međutim ogorčeni građani tvrde da tvrtka Koming nestručno odrađuje posao te da krošnje platana pilaju do te mjere da se ta stabla nakon tretmana Kominga više nikada neće zazeleniti te da se sve radi kako bi se u nekom idućem koraku cijeli drvored porušio.
Iz Općine ponavljaju kako su dali dozvolu samo za uređenje krošnji i da će se otpilati tek jedno stablo bora koje je istrunulo a na tom  mjestu će se posaditi nova sadnica.
Međutim oni koji su nas zvali sa lica mjesta tvrde da su radnici tvrtke Koming, već otpilali tri stabla, i da ne staju,  te da su  krošnje uništene do te mjere da će se teško ikada obnoviti.
U jednom trenutku došlo je i do prave drame kada je jedna hrabra građanska Širokog stala pred radnika naoružanog motornom pilom sa riječima “Ako ćeš njega pilati (drvo) pilaj i mene”.
Nakon ovog događaja na mjesto događaja pozvana je i policija.
Pratite razvoj događaja na Poskoku.