Published On: Pon, ruj 11th, 2017
#3rd | By Desk

Konji na Bilima: Nema više krize s vodom

”Ulaskom u mjesec rujan, na Bilima smo ušli u jesen. Zahladilo je, magle su česte kao i kišni dani. Sunca je manje, trava se ponovno počinje zeleniti. Konji idu u Velike Bile kako bi pronašli bolju pašu. Nisu više stalno vezani za pojila. Mislimo da možemo reći da je kriza sa vodom za konje iza nas!”, napisano je na facebook stranici ‘Konji na Bilima’.

Na facebook stranici se dalje navodi kako je ovo ljeto bilo jako sušno te da je na Bile dovezeno 7 cisterni vode za konje. Uz to je iskopano i novo pojilo u Malim Bilima.

Prvi projekt ovoga ljeta je bio iskop pojila. Nakon što je na jednom mjestu iskopana rupa za vodu, sljedećeg dana je pronađena još jedna bolja lokacija gdje će se urediti novo pojilo.

Na stranici ‘Konji na Bilima’ napisana je javna zahvala svima onima koji su pomogli spasiti konje ovoga ljeta.

”Svima se želimo zahvaliti jer ovoga ljeta bez svih njih, konji ne bi preživjeli. Mi nastavljamo naše projekte i brigu za konje. Zima dolazi. Počet ćemo ubrzo nositi hranu u hranilicu da se konji navikavaju da ju svakodnevno posjećuju. Sijena smo nešto spremili. Volje imamo kao i uvijek. Pratite našu fb stranicu i javite se kako bi došli na Bile vidjeti konje, pomoći nam u projektima i da bi se opustili i uživali”, napisano je na facebook stranici ‘Konji na Bilima’.

Divlji konji na Bilima, koji slobodno lutaju po visoravni dvadesetak kilometara udaljenoj od Mostara specifičnost su i bogatstvo ovog kraja. Na području Bila danas obitava preko 150 konja raspoređenih u nekoliko krda.