Published On: Pon, sij 20th, 2020

Konfuzija na time-outu: Tko je pivot, Šipić? -A nisam ja igra…

Nije to bila utakmica visokih uloga iako je odlučena golom Luke Stepančića praktički u zadnjoj sekundi za pobjedu Hrvatske nad Češkom 22-21… Ali izbornik Lino Červar ipak je gubio živce.

Pet minuta prije kraja, nakon što je Matej Hrstić zbog žestokog udaranja Ondreja Zdrahale dobio isključenje pa Marino Marić ukrao jednu loptu, pozvao je time-out. Hrvatska je imala tek gol prednosti, piše 24sata.hr

  • Slušajte me… Ne smijemo loptu prodavati tako lako – rekao je Červar, a onda pitao:
  • Pivot? Tko je bio pivot? Šipić?

Ja sad nisam igra… – zaustio je Marin jer je pivota igrao Ilija Brozović, a Lino ga je prekinuo:

  • E, sad ćeš igrat!

Kimnuo je Šipić glavom pa dobio i upute:

  • Tri-četiri, tri-četiri ćeš blokirat. Križajte se – zaključio je Červar jedan od neobičnijih time-outa na ovom Europskom prvenstvu.

Dan nakon pobjede nad Njemačkom objasnio je i kakva je njegova filozofija vođenja time-outa:

  • Kad čujem da trener govori o taktici na time-outu, to je glupost. Ako ne ide, daj loptu njemu. A, ako ne ide, onda daj njemu. Pa što je radio taj trener tijekom tjedna? I onda pokušava cijelu taktiku riješiti u minuti, pa što se radilo na treningu? Pa ljudi gase televizor kad čuju tako nešto. Razgovaram s trenerima koji nešto znače, svi plješću na sustav sedam na šest – rekao je Červar pa nastavio:
  • Moramo biti avangarda, uvijek se nešto meni i nama nameće. Kad Brazil nama zabije 4 gola, svi pišete, a Francuzima i Dinartu to nitko ne spočitava. Meni govorite za igru 7:6, a vidite što Portugal radi s tim.