Published On: Sri, stu 26th, 2014

Konferencija o kulturi sjećanja u Mostaru

U četvrtak, 27.11.2014. s početkom u 10:00 sati u hotelu Ero u Mostaru biti će održana regionalna konferencija o kritičkoj kulturi sjećanja u organizaciji Fredich Ebert Stitfunga i C-Centra iz Mostara, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Konferencija se održava u tri panela: Prokletstvo kulture selektivnog sjećanja, kako prestati sa (samo)viktimizacijom i transagresijom i panel mediji u BiH i suočavanje s prošlošću.
Propitivani će biti nacionalizmi i volje za moći, odnos prema ratnim zločinima u društvenom pamćenju, kultura selektivnog sjećanja kao prepreka izgradnji demokratskog i odgovornog društva. Također, biti će govora i o (ne)kulturi sjećanja, ratnim sjećanjima u BiH od nadmetanja do dijaloga, kojih žrtava se sjećamo, a kojih se sjećamo manje?! Posljednji panel trebao bi odgovoriti na pitanje što mogu učiniti mediji za utemeljenje kritičke kulture sjećanja?
Panele s emninentnim gostima moderirat će: dr.sc. Mile Lasić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Milan Sitarski iz Instituta za društveno-politička istraživanja i Đorđe Tomić s Fakulteta političkih znanosti iz Banja Luke./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare