Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Konferencija o kulturi sjećanja u Mostaru

Must Read

U četvrtak, 27.11.2014. s početkom u 10:00 sati u hotelu Ero u Mostaru biti će održana regionalna konferencija o kritičkoj kulturi sjećanja u organizaciji Fredich Ebert Stitfunga i C-Centra iz Mostara, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Konferencija se održava u tri panela: Prokletstvo kulture selektivnog sjećanja, kako prestati sa (samo)viktimizacijom i transagresijom i panel mediji u BiH i suočavanje s prošlošću.
Propitivani će biti nacionalizmi i volje za moći, odnos prema ratnim zločinima u društvenom pamćenju, kultura selektivnog sjećanja kao prepreka izgradnji demokratskog i odgovornog društva. Također, biti će govora i o (ne)kulturi sjećanja, ratnim sjećanjima u BiH od nadmetanja do dijaloga, kojih žrtava se sjećamo, a kojih se sjećamo manje?! Posljednji panel trebao bi odgovoriti na pitanje što mogu učiniti mediji za utemeljenje kritičke kulture sjećanja?
Panele s emninentnim gostima moderirat će: dr.sc. Mile Lasić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Milan Sitarski iz Instituta za društveno-politička istraživanja i Đorđe Tomić s Fakulteta političkih znanosti iz Banja Luke./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -