Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Komu služe dezinformacije plasirane nakon napada na Duju Šantića?

Must Read

Povodom napada na Duju Šantića, sina nestalog generala HVO-a Vlade Šantića i svojevremeno potpredsjednika HDZ-a BiH, koji se dogodio u nedjelju 13. ožujka u 18.20 sati u stubištu zgrade u kojoj živi s obitelji u Ulici Stjepana Radića u Mostaru, GO HDZ BiH Mostar ističe kako ih duboko žaloste i zabrinjavaju stanja u kojima nedugo nakon dostojanstvenog, javnog i mirnog okupljanja u cilju traženja istine i pravde u slučaju nestalog supruga i oca, obitelj Šantić opet proživljava još jednu traumu u razdoblju od 21 godine, u kojem nitko ne daje službene odgovore, kroz nadležne institucije, što se dogodilo s nestalim generalom HVO-a Vladom Šantićem.

“Također je iznimno zabrinjavajuće što se javnost dovodi u zabludu, dezinformira, navodi na lažne konstrukcije kojima se želi pokazati kako je Duje Šantić napadnut radi otuđenja imovine, da su ga napadači opljačkali, odnosno kako je javnosti kazano u vijestima, ‘da je otuđena veća ili velika količina novca’. Ovakve konstrukcije jednostavno nisu prihvatljive i pitanje je kome one služe. Zasigurno najmanje pomažu obitelji Šantić koja unatoč najnovijem šoku i traumi mora pisati javnosti i nadležnima te se oglasiti javnim priopćenjem kako bi se znala istina pri čemu opovrgavaju glasine da mu je otuđena osobna imovina te da se u biti radi o zastrašivanju”, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

Neistinito informiranje, dodaju, samo služi skrivanju nalogodavaca i težem otkrivanju počinitelja.

“Stoga, osuđujemo pokušaj zastrašivanja i novi napad na obitelj Šantić te im dajemo potporu u ovim trenutcima da i dalje izdrži i ustraje u traženju istine i pravde, u slučaju nestalog generala HVO-a Vlade Šantića, a nadležne institucije i strukture pozivamo da što prije pronađu počinitelje napada na njegovog sina Duju Šantića”, navbodi se u priopćenju GO HDZ BiH Mostar.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -