Published On: Wed, Aug 26th, 2015

KOMŠIĆ NE KONTA DA JE 2015. GODINA: DF i Dunović imaju ulogu "partizana na Ljubinom grobu"- no pasaran!

I DF i Dunović imaju ulogu “partizana na Ljubinom grobu”- no pasaran! Milorad Dodik neće proći, bez obzira na uzastopne artiljerijsko-pješadijske napade Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića – rekao je u intervjuu za Glas Srpske predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.
Tako je potvrdio kako DF planira s pozicije opozicije odlučivati o tome tko će biti u vlasti, a tko ne.
– Mi ostajemo, a ne znam da je neka druga aktuelna varijanta u igri. Još toga nema koliko ja znam. Koliko vidim, ova većina ostaje. Tu je zapravo, opet, kao i u FBiH masa stvari u rukama SDA. Ako znaju gdje hoće da idu i kuda idu, onda će se stvari redati na taj način. Ipak su oni pobjednici. Imaju povjerenje naroda, najveći broj mandata i to treba poštovati. Za sada nema nekih najava da će se bilo šta mijenja kada je riječ o Vijeću ministara – rekao je najveći kočničar normalnog funkcioniranja vlasti u državi, te još poručio kako će federalna vlada i dalje šepati.
I tako Komšić, nakon što je osam godina bio biran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, nastavlja stvarati kaos na političkog sceni u BiH, a istovremeno državu u koju se kune udaljava još više od EU-a i normalizacije stanja.