Published On: Čet, pro 4th, 2014

KOME POPUJE HILL? Korupcija u BIH manja je nego u nekim američkim državama

Iako BIH stoji jako loše prema indeksu korupcije koji je jučer objavljen, a što su međunarodni dužnosnici popratili novim lekcijama o korupciji činjenica je da je korupcija na Kosovu daleko veća od one u BIH, Prema tome licemjerno je od gospodina Nicholasa HIlla da u BIH govori o korupciji dok istovremeno ne sredi stanje u svojoj zemlji. 

*Kosovo je 51-a američka savezna država politički uređena kao poluprotektorat, fiksni nosač američkog naoružanja,  diskontinuitetno odvojena od ostatka zemlje a nalazi se u Europi. Nezavisnost Kosovu donijela je Monika Lewinsky. Neke nacije naime slobodu dobiju borbom a stjecajem  okolnosti pod stolom Bil Clintona Kosovari su nezavisnost dobili zahvaljući zavodničkim vještinama gđice Monike. Je li ona bila na spisku plaćenih albanskih lobista ili nije pokazat će povijest.

Naime nakon skandala koji je zadesio Clintona, trebao mu je jak međunarodni projekt i medijski atraktivna akcija. Angažmanom na Balkanu oko Daytona , potom bombardiranjem Srbije i stvaranjem  Kosova, na neki način uspio je američke medije odgurnuti od usana gđice Lewinski. no u želji za  spašavanjem vlastitog mu imidža stvorio je dva ustavna Freinkesteina, Kosovo i BIH.

Princip stvaranja nezavisnog Kosovoa narušio je dosadašnja pravila u međunarodnim odnosima, a Daytonski ustav koji bi trebalo zvati Ustav Lewinski-Clinton izgleda sukladno situaciji u kakvoj je i nastao. Kao poluproizvod.

Gđica Lewinski se nikada nije ispričala građanima BIH zbog Ustava a s druge strane Kosovari još uvijek nisu imenovali niti jednu ulicu na Kosovu po njoj. Dok po Billu jesu.

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare