Published On: Sri, stu 6th, 2019

Kokoš utrčala u teren, nogometaš iz Moslavine je uhvatio i ubio. Dobio je crveni karton, a sad mu prijeti i kaznena prijava

Udruga Prijatelji životinja najavila je da će zbog zlostavljanja životinja kazneno prijaviti lokalnog moslavačkog nogometaša Ivana Gazdeka, koji je na travnjaku, tijekom utakmice, nogom udario kokoš pri čemu ju je usmrtio.

-Zgroženi smo nad nesportskim i nehumanim ponašanjem Gazdeka, koji je u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke namjerno ubio kokoš, poručili su u priopćenju iz udruge.

Naveli su da se nogometaš zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a usmrtivši jednu, bacio ju je izvan terena. Gazdek je zbog toga sankcioniran crvenim kartonom, no iz njegova kluba su izjavili kako ga neće kazniti, istaknuli su Prijatelji životinja.

Oštro su osudili čin i, kako kažu, kukavičko ponašanje nogometaša prema životinji koja je uginula u bolovima te će o protiv Gazdeka podnijeti prijavu zbog ubijanja ili mučenja životinja.

Podsjetili su da je propisana kazna zatvora do godinu dana ili novčana kazna za osobu koja životinju usmrti, teško je zlostavlja, izlaže patnjama i nanosi bol.

Sankcioniranje takva čina ocijenili su važnim i zbog poruke koju sportaši i javne osobe šalju kada zlostavljanje životinja opravdavaju tobožnjom slučajnošću, žarom borbe, nervozom zbog rezultata na utakmici i sličnim floskulama.

Prijatelji životinja su ustvrdili da snimke nedvojbeno potvrđuju da je šutiranje kokoši bilo namjerno i promišljeno. Pohvalili su suca koji je nogometašu dao crveni karton, ali i osudili izostanak reakcije njegova kluba.

Naveli su primjer iz 2013. kada je argentinski nogometni klub CS Bella Vista, nakon što je njihov igrač zgrabio za vrat i bacio na ogradu izgubljenoga psa koji je utrčao na teren, izbacili iz kluba.

-Za iživljavanje nad slabijima i za zlostavljačko ponašanje nikada nema opravdanja, ističu.

Nogometaš se ispričao vlasnici kokoši te joj kupio i poslao novu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare