Nekoliko molbi od Horvatov, narodniem zastupnicim u Federalnom parlamentu, povrh Hodidjeda. Pokud se lordstvo udostoji pročitati. Jakšemaž…

G. Izetbegović opetovanim medijskim nastupima u kojima napada na ovlasti Doma naroda FBIH, u kojima stigmatizira Hrvate kao povlašteni narod, narod manjinu koja maltretira većinu, istupima kojima oštri zube svojim uvezenim islamistima i radikaliziranom dijelu, manjini, inače dobrog i tolerantnog bošnjačkog naroda  ne samo da podriva Ustav BIH, ( što je kazneno djelo) nego direktno ugrožava sigurnost svima nama u BIH, koji se osjećamo Hrvatima. Jer praktički poziva na javni linč protiv svakog Hrvata u BIH.

U nadi da trenutno ne gledate utakmice po Kazahstanu, poštovani baruni i kneževi hrvatske političke scene, uvažena hrvatska parlamentorokracijo, najponiznije vas molimo da shvatite:

Ti ljudi kojima Bakir prijeti su vaši birači. Naivčine koje su vas izabrali.

Oni će zbog Izetbegovićevih izjava  širom BIH idućih tjedana pretrpjeti razne uvrede, poniženja, neki će čak dobiti i otkaze.

Govor mržnje izrečen s  govornice s koje govori Izetbegović ozbiljno je kazneno djelo koje ima dalekosežne posljedice po živote nas običnih ljudi.

Taj govor služi poticanju dodatnog iseljavanja Hrvata iz BIH.

Kako ste vi predstavnici tih Hrvata u Parlamentu, imate vremena i sredstava da djelujete, bilo bi ok  prema nama, da netko od vas angažira odvjetnika da se  Bakiru napiše kaznena prijava po toj osnovi.

Ako može naravno.

Od vas ne tražimo da politički reagirate, jer smo nekako , nakon upornih pokušaja da vas natjeramo da govorite, shvatili, da je bolje da šutite. Čuli smo Grubešu na TV. Ne želimo ga više čuti.

Nego eto ako stignete, u pauzama između važnih neodgodivih obveza, ako može, da platite nekog utjecajnog odvjetnika, da složi pismenu i snažnu  kaznenu prijavu protiv Bakira Izetbegoviću zbog činjenice da:

  1. Poziva na rušenje Daytonske kategorije – Dom naroda FBIH
  2. Govori o Hrvatima kao narodu s viškom prava, manjini koja nadzire većinu
  3. Potiče nacionalnu i vjersku mržnju protiv nas
  4. Tjera nas da se širom FBIH ispričavamo što postojimo

Dragi parlamentarci najljepše Vas molimo da to uradite. Iako znate da to niste dužni. Jer nema naroda koji bi vas zbog nerada spalio na lomači. Molitvene zajednice ne spaljuju. Što je bilo za spaljivanja to je Inkvizicija davno spalila. Fra Inkvizicija. Sad samo molimo. Pa eto, molimo vas, još jednom.

Na slici: Fra Luka Ibrišimović, Sokol, hrvatski nacionalni heroj, borac protiv  osmanskog zuluma iz Slavonije koji je tamo ustanke dizao u 17 stoljeću. Oslobodivši svoj kraj. Upišavsi se u naše najveće sinove.
Dakle moglo se.
Naši su fratrizančine i fraturice tu u to doba provodili služanjsku Ahdnamu da bi nedavno digli spomenik istoj toj Ahdnami. Uzdigli su u nebo simbol svog izdajstva i kukavičluka. Ahdnamu i Fra Zvezdovića.
Pitate se zašto FRa Lukina ovdje  slika? Ne pada nam nitko na pamet od hrvatskih političara u Federalnom parlamentu. Osim Darija Prvog. A on je u Kazahstanu. Pa eto.
Mora biti neka slika, nekog odvažnog hrvatskog muža prošlosti, kad ga nema u sadašnjosti.