Published On: Čet, pro 18th, 2014

PRIJAVA KOJA ĆE PROTRESTI ZEMLJU: Dostavljena informacija o odrubljenim glavama srpskih civila u BIH vodi ka vrhu SDA, vođama ISILA 90-ih, regularnim postrojbama ABIH!

Mirsad Kebo

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo dostavio je Tužiteljstvu BiH dio dokumentacije koja se odnosi na sumnju o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom srpske nacionalnosti  u Vozući, općina Zavidovići piše Avaz.

Potpredsjednik Federacije BiH učinio je to u sladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlaštenjima i odgovornostima, a dokumentacija predata Tužilaštvu BiH odnosi se na sumnju da su neki visokopozicionirani dužnosnici BiH prešutili brutalnu likvidaciju, odnosno odrubljivanje glave civilu srpske nacionalnosti od strane odreda „El Mudžahid“ , u mjestu Vozuća, gdje su bili prisutni deset metara od mjesta zločina.

S obrzirom na to da se radi o visokim dužnosnicima u BiH, potpredsjednik FBiH prepušta državnom Tužilaštvu da se izjasni o validnosti prijave i osnovanosti sumnje o krivičnoj odgovornosti i to objavi javnosti.

Potpredsjednik Kebo dostavio je i dio dokumentacije o lokaciji objekta u kome je jedna strana obavještajna služba imala prislušni i komandni centar u Zenici, a koji su u periodu 1993-1994 godine posjećivali visoki dužnosnici BiH, a koji i sada obnašaju najviše funkcije u državi.

Šefik Džaferović

Iz vrlo pouzdanih izvora saznajemo da se radi o novom predsjedavajućem predstavničkog doma PS BiH i dugogodišnjem članu SDA Šefiku Džaferoviću ali i Šemsudinu  Mehmedoviću koji su u suradnji sa jedinicom El Mudžahedin ovdje bili prvi ISIL, jer se redovno odrubljivane glave donosile Mehmedoviću i Džaferoviću na stol. Ono što je najstrašnije u cijeloj ovoj priči je i to da američka ambasada u BIH o tome zna sve a cijelu stvar godinama skupa sa SDA drže u strogoj tajnosti ili putem te informacije ucjenjuju vrh SDA.

Šemsudin Mehmedović

Jedna od najstrože zataškanih priča tog vremena jeste priča o ubijene dvije maloljetne curice u Zenici, o čemu se i danas u Zenici priča potiho. Tada su ISIL-ovci koji su haračili Zenicom, i maltretirali građane ubili dvije maloljetne djevojčice jer su se kupale u kostimima koji su bili “neprikladni” prema šerijatskom učenju. Cijela stvar je potpuno zataškana a curicama je zatrt svaki identitet. Njihove obitelji su premještene iz BIH nitko nikada o tom pitanju nije pokrenuo krivičnu istragu.

 

Pripadnici te stranke, danas trebaju biti predsjedavajući u BIH . Mediji te stranke kriminaliziraju sve u BIH osim begovata SDA koji ima daleko najkompromitiraniju prošlost u BIH. Begovat SDA i danas nadzire najveće kapitalne tokove u zemlji. Njima je dopušteno da se nazivaju demokratama iako se sastaju s Hamassom i imaju mudžahedinsku prošlost.

Za očekivati je da Kebo uskoro u Sarajevu potraži policijsku zaštitu budući da su Ševe, neformalna militantna skupina pod kontrolom SDA još uvijek aktivne, a i da sa FTV krenu napadi na tužiteljstvo BIH.

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare