Published On: Čet, pro 18th, 2014

Ekspert UN-a o Sabini i Samri: Jedna poginula na ratištu, druga nestala!

Svi, uključujući i njihove familije i tajne službe obje zemlje, tragaju za njima. One su regrutirane od strane Islamske države. Jedna od njih je poginula tijekom borbi u Siriji, dok je druga nestala, kaže David sari
Jedna od dvije djevojčice porijeklom iz BiH koje su ovog travnja napustile svoje domove u Beču i pridružile se džihadistima u Siriji je poginula, dok je druga nestala, izjavio je visoko rangirani stručnjak antiterorističkog komiteta Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (CTED) David Sari. Sari je to izjavio tijekom intervjua za izraelski portal Inet, ali nije precizirao kakve je sudbina zadesila Sabinu Selimović (15), a kakva njenju drugaricu Samru Kešinović (16).

“Tek nedavno smo dobili informaciju o dvije petnaestogodišnje djevojčice porijeklom iz BiH, koje su posljednjih godina živjele u Austriji. Svi, uključujući i njihove familije i tajne službe obje zemlje, tragaju za njima. One su regrutirane od strane Islamske države. Jedna od njih je poginula tijekom borbi u Siriji, dok je druga nestala “, kaže Sari za Inet.

Međutim, službene potvrde ovih navoda još uvijek nema. Iz Ministarstva unutarnjih poslova su za Austrijsku novinsku agenciju (APA) danas samo rekli da oni načelno ne komentiraju pojedinačne slučajeve.

Podsjetimo, Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) pobjegle su od kuće iz Beča 10. travnja. Ostavile su samo pisma u kojima najavljuju da idu u Siriju, u džihad. Prije odlaska dogovorile su navodno udaju za islamiste koji se bore na strani terorista. Avionom su otišle do Turske, potom u Siriju.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare