Published On: Ned, pro 20th, 2020

KOALICIJA POD LUPOM Nedostaje čak 4000 birača u odnosu na podatke SIP-a

Na čak 142 izborna mjesta u Mostaru od ukupno 150 zabilježen je drugačiji broj birača s popisima koje su dostavili iz središnjeg izbornog povjerenstva BiH u odnosu na stvarno stanje, priopćili su danas na obraćanju medijima iz koalicije “Pod lupom”.

Nakon što su izvijestili o općim podacima i otvaranju biračkih mjesta jutros u sedam sati, Dario Jovanović iz koalicije “Pod lupom” je kazao da je glavni fokus trenutno na broju birača s popisa iz SIP-a.

“Sva pažnja je usmjerena na to: Mi smo dobili izvod sa popisima i listama. Prema trenutnim informacijama koje imamo s terena po broju iz središnjeg izbornog povjerenstva BiH, radi se o 142 mjesta od 150 ukupno na kojima postoji razlika. Za sada imamo razliku od više tisuća birača”, kazao je Jovanović.

“Broj birača danas je manji od broja koji nam je dostavio SIP za otprilike 4.000. Zaista je simptomatično da nedostaje toliki broj birača i da je tolika razlika. Brojevi se ne poklapaju na 142 od 150 mjesta”, dodao je.

Još je poručio da se radi o preliminarnim informacijama te da čekaju pojašnjenje i odgovor SIP-a nakon čega će se očitovati o cijelom slučaju