KLEVETA Orić će tužiti Dodika

”Bivši zapovjednik Armije BiH u Srebrenici Naser Orić nije bio na komemoraciji u Potočarima 11. srpnja, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić”, rekla je Orićeva odvjetnica Vasvija Vidović potvrdivši kako će podignuti tužbu protiv Milorada Dodika koji je to javno izjavio.

“Naser Orić nije bio u Potočarima, jer zbog mjera zabrane kretanja ne smije izlaziti iz ćupanija Sarajevo i Zeničko-dobojske u Federaciji BiH. Postoje brojni dokazi i svjedoci koji to potkrepljuju. Policija, recimo, može utvrditi odakle je telefonirao tog dana”, rekla je Vidović te istaknula kako Orić ni na koji način nije učestvovao u napadu na Vučića.

Vidović dodaje i kako će možda tužiti predesjednika RS Milorada Dodika zbog tvrdnji, tijekom njegove nedavne posjete Beogradu, da je Orić prerušen poticao linč srpskog premijera u Potočarima.

”Ovisno o tome koji su sve mediji objavili tu izjavu, odlučit ćemo hoćemo li Dodika tužiti za klevetu. Ako bi taj proces bio u Banja Luci, ne verujem da bi Orić imao šanse”, rekla je Vidović.

Naime, Milorad Dodik nakon sastanka s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je kako Orić bio u Srebrenici i da je odgovoran za napad.

”Imam informacije da je ratni zapovjednik Srebernice Naser Orić prerušen prisustvovao komemoraciji u Srebrenici i poticao napad na srpskog premijera”, izjavio je Milorad Dodik.

Pored prozivki Orića, pojedini mediji su u sudjelovanje u napadu upleli i njegova sina. Tako su beogradske Večernje novosti objavile kako ”postoje sumnje da je u pokušaju linča sudjelovao i Amar Orić, sin ozloglašenog komandanta Nasera Orića”.