Published On: Sri, sij 23rd, 2013

Kćerka Fikreta Abdića i još 15 članova isključeno iz DNZ-a

Općinski odbor Demokratske narodne zajednice BiH Velika Kladuša isključio je iz stranke 16 dužnosnika i članova stranke, među kojima i Elviru Abdić Jelenović, kćerku Fikreta Abdića, saopšteno je iz DNZ-a Velika Kladuša.
Odluku o isključenju donijelo je Vijeće sudaca Suda časti Općinskog ogranka DNZ BiH Velika Kladuša 21. siječnja jer su aktivno davali podršku nezavisnom kandidatu za načelnika Velike Kladuše Edinu Behrić, čime su, kako je obrazloženo, izravno prekršili Odluku organa DNZ-a BiH o kandidatu ove stranke za načelnika općine Velika Kladuša.
U obrazloženju se navodi da je ovih 16 dužnosnika i članova DNZ-poslije izbora djelovalo suprotno stranačkom statutu i sudjelovalo u organizaciji unutarstranačkih izbora suprotno odluci organa stranke.
Elvira Abdić Jelenović bila je član Predsjedništva DNZ BiH, poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona i delegat DNZ BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.
Iz stranke je isključen i Ibrahim Mujić, član Predsjedništva DNZ BiH, kao i Emina Keserović član Nadzornog i Glavnog odbora DNZ BiH.
Iz stranke su isključeni i vijećnici u Općinskom vijeću Velika Kladuša Fikret Bašić, Jasmin Abdić, Edina Abdić Pleho, Hajrudin Okanović, Mirsada Veljačić, Asmira Velić, Muharem Ćerimović, Edin Kekić, Veldina Alibegić, Aida Alibegić Delić, Miodrag Knežević, te članovi stranke Enver Mujaković i Rasim Kantarević.
Protiv Odluke o isključenju iz Stranke imenovani mogu podnijeti žalbu Sudu časti DNZ BiH, kao drugostupanjskom organu u roku od osam dana od dana primitka Odluke o isključenju, navodi se u priopćenju.