Subota, 22 lipnja, 2024

Kaznena prijava protiv Zukana Heleza?

Must Read

Osnov za podnošenje kaznee prijave protiv ministra Heleza, saznaje Oslobođenje, jeste službena zabilješka koja se tiče revizorskog tima koji je kontrolisao korisnike boračko-invalidske zaštite iz Mostara.

Sjednica Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na kojoj je u ponedjeljak trebalo odlučivati o podnošenju krivične prijave protiv Zukana Heleza, ministra za pitanje boraca u Federaciji BiH, odgođena je za četvrtak, 5. srpnja ove godine.

Krivična prijava odnosila bi se, saznajemo, na kršenje Zakona o reviziji, pravilnika kojima se određuje način na koji se sastavljaju revizorski timovi, ali i zbog načina na koji se revizija boraca radi. Naime, HVIDRA i druge udruge branitelja proistekle iz Domovinskog rata smatraju da je revizija ciljana, da su branitelji HVO-a diskriminisani, da u revizorskim timovima rade članovi koji ne ispunjavaju uslove za taj posao.

Osnov za podnošenje krivične prijave protiv ministra Heleza, saznaje Oslobođenje, jeste službena zabilješka koja se tiče revizorskog tima koji je kontrolisao korisnike boračko-invalidske zaštite iz Mostara, a iz koje se vidi kako jedan od članova komisije nije ispunjavao uvjete za članstvo u kontrolnom timu. I nije pitanje hoće li krivična prijava biti podnesena, nego ko će je podnijeti.

Inače, ministar Helez odavno je na meti udruga HVO-a koje ga optužuju za ciljanu reviziju, diskriminaciju, za ponašanje, izjave i postupke kojima provocira Hrvate u BiH. Spočitavaju mu kako je izjavio da Hrvati nisu bili u logorima nego u vojnim zatvorima, zamjeraju mu da je na mjesto savjetnika doveo osobu koja je bila upravnik vojnog zatvora u Bugojnu.

I nezakoniti Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH, donio je naredbu o ukidanju Tima za koordinaciju revizije, pozvao članove revizorskih timova da ih napuste. Upozorio je kako način na koji se sastavljaju revizorski timovi nije u skladu s pravilnikom, kako je Tim za koordinaciju revizorskih timova zapostavljen i tome slično.

No, kao da nije. Ministar Helez je kontrolu korisnika boračko-invalidske zaštite nastavio nesmiljenom žestinom i iz prava je, barem tako piše u posljednjoj informaciji koju je razmatrala Vlada FBiH, izvedeno 3.378 korisnika.(Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -