Published On: Wed, May 27th, 2020
#3rd | By Desk

KAŽE LJUBIĆ: U Sarajevu se radilo o “plesu mrtvaca”

Komentirajući događaje od 16. svibnja, kada je u sarajevskoj Katedrali pod jakim policijskim osiguranjem, da bi se nekolicinu vjernika i svećenstva zaštitilo od mase prosvjednika, služena sveta misa za žrtve Bleiburga i križnih puteva, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić, je rekao da je radilo o plesu mrtvaca, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ljubić je za TV HB kazao da se na taj dan u Sarajevu odigrao mrtvački ples takozvanih antifašista koji su nosili odore onih koji su pod zvijezdom petokrakom koja je 4 godine terorizirala Sarajevo, što je po njemu iracionalno.

“Antifašizam je upitan jer su komunisti diskreditirali tu ideju”, rekao je Ljubić pojašnjavajući da parola smrt fašizmu sloboda narodu nije vrijedila na području pod komunističkom vlašću sve do demokratskih promjena odnosno okončanja rata na području bivše Jugoslavije.

Kaže da su nacizam i komunizam jednojajčani blizanci, ali da sarajevske političke stranke blokiraju usvajanje Rezolucije europskog parlamenta o suočavanju s prošlošću koja kaže da su komunizam i nacizam dva istovjetna zla./R. I./HMS/