Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

KARAMARKO: Nakon izbora krećemo s borbom za Hrvate u našoj domovini BiH

Must Read

Predsjednik HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko najavio je u petak u Vitezu kako će se ta stranka kada, kako očekuje, preuzme vođenje države nakon sljedećih izbora, aktivno zauzeti za ravnopravnost Hrvata u BiH te će i kroz gospodarske projekte pomoći opstanku Hrvata u toj zemlji, poručivši kako će se o tim temama nakon izbora u Hrvatskoj “drukčije razgovarati”.

“Naš odnos prema Hrvatima u BiH je aktivan, a posebno će biti aktivan kada preuzmemo odgovornost vođenja države i borit ćemo se da Hrvati napokon postanu ravnopravni u našoj domovini Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Karamarko kasno poslijepodne na Klauzuri HDZ-a u Vitezu za 11. izbornu jedinicu koja obuhvaća i državljane RH u BiH, na kojoj su sudjelovali i čelnici HDZ-a BiH.

Karamarko je ocijenio kako sadašnja pozicija hrvatskog naroda u BiH nije dobra te kako će je rješavati zajedno s HDZ-om BiH. “Nakon što HDZ u Hrvatskoj kreira svoju vladu”, poručio je Karamarko, “onda ćemo drukčije razgovarati da bi se popravila nepovoljna pozicija Hrvata u BiH”.

“Kako smo jedna stranka i jedan narod u dvije države, vodimo istu/sličnu politiku, koja u nekim nijansama može biti različita, ali moramo isto misliti, isto željeti i raditi jer u pitanju je opstanak Hrvata na ovim prostorima”, istaknuo je Karamarko u govoru u Vitezu.

“Reformirani HDZ”

Čelnik HDZ-a je istaknuo kako sadašnji HDZ u Hrvatskoj nije onaj od prije nekoliko godina te da sadašnji HDZ neće razočarati “svoju braću” u BiH.

Poručio je kako se dosta gospodarskih planova i projekata HDZ-a Hrvatske tiču i BiH, jer je HDZ-u stalo da i kroz te projekte doprinese opstanku Hrvata u BiH.

“I o tome ćemo se dogovarati, a za nekoliko mjeseci (nakon izbora u Hrvatskoj) o svemu ćemo drugačije razgovarati”, dodao je Karamarko izrazivši očekivanje kako će HDZ BiH pomoći HDZ-u Hrvatske da pobijedi na predstojećim izborima.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović u svojem je obraćanju na HDZ-ovoj klauzuri u Vitezu izrazio spremnost da njegova stranka na svaki način pomogne HDZ-u u dolasku na vlast u Hrvatskoj.

Čović, trenutačni predsjedatelj Predsjedništva BiH, istaknuo je kako bi bio sretniji da političko vodstvo Hrvata u BiH ima veću potporu iz Hrvatske, izrazivši žaljenje da u zadnje gotovo dvije godine, kako je ustvrdio, nema nikakve komunikacije.

“Vaš premijer (Milanović) je izjavio kako nema s kime pregovarati u BiH, odnosno da ne zna s kime bi pregovarao. Da nije tužno moglo bi se drugačije nazvati, jer toliko toga postoji što veže dvije zemlje (BiH i RH) i naš narod”, kazao je Čović dodavši kako postoje mogućnosti za zajedničke projekte Hrvatske i BiH. Podsjetio je kako je ovog tjedna tročlano Predsjedništvo BiH posjetilo Beograd te da su u razgovorima domaćini u Srbiji spominjali projekte od 30 ili 40 milijardi eura, zapitavši zbog čega u tim projektima nema i Hrvatske, koja je članica EU.

Karamarko je u svojem govoru ponovio oštre kritike na račun sadašnje vlasti u Hrvatskoj rekavši kako je riječ o “lažnim socijaldemokratima i salonskim ljevičarima, sličnima onim u Grčkoj”. Kritizirajući premijera Milanovića, Karamarko je rekao kako se on gospodarstvom bavi „samo petnaestak minuta na dan“./Hina/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OVO JE TAKVA BRUKA ZA AMERIKU: Ljudi su detektirali napadača na Trumpa puno prije policije minute prije napada

Donald Trump umalo je ubijen na skupu u gradiću Butleru, u saveznoj državi Pennsylvaniji. Na njega je s obližnjeg...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -