FINSKA JE U PRAVU: Remizirali su s hrvatskobošnjačkom postavom. Srpski svet gore nije igrao…

Finska TV reprezentaciju BiH  u službenom TV prijenosu potpisala je kao reprezentaciju Bošnjaka i Hrvata. Ili možda Bosne i Hrvatske? Ne znamo. No nisu puno pogriješili.

Za BiH su igrali predominantno mladi nogometaši Hrvati i Bošnjaci:  Šutković, Patrik Zrnić, Šušić, Božičković, Marsel Zrnić, Kovač, Jusupović, Lamadžema, Misimović, Prusina i Pramenković.

Finzi su stoga naveli da protiv Finske igra bošnjačkohrvatska postava.

Što otprilike i jeste mnogo bre točno.

Budući da Srbi prilično ignoriraju Nogometnu reprezentaciju BIH.

Nije jasno, međutizim, jesu li Finzi mislili na Hrvatskobošnjačku Federaciju u nekadašnjoj BIH ili na Konfederaciju Ugarske i Turske Hrvatske (RH+FBIH),  onu koja je nastala 1994 u Washingtonu, kada je Alija Izetbegović potpisao otcijepljenje hrvatskobošnjačkog dijela BIH i njegovo pripojenje Hrvatskoj kroz konfederalni odnos.

Jako je to zanimljiv podatak sa stajališta povijesti. Ali i historije. Da žrtva agresora potpisuje tik nakon agresije, i oslobađanja svoje zemlje od tog agresora, vojnu suradnju s agresorom Hrvatskom, te stupanje s agresorskom Hrvatskom u konfederalni novodržavni ustroj. Taj podatak je recimo mogao znati i pokoji sudac u Haagu al očito im je bilo lijeno to pogledati. Jednako kako im je bilo lijeno provjeriti da djevojčica Augustina Grebenar nije bila nesretna mala Bošnjakinja ubijena od strane HVO granate nego mala Hrvatica ubijena od ABIH granate. Al što ćeš. I najboljima se događa.

Inače naša mlada selekcija  povela je u 21. minuti, a gol je zabio Pramenković.

Ipak, Finci stižu do poravnanja u 56. minuti preko Hanninea.

Do kraja ovog meča između ljutih Kotromanovićevih potomaka protiv  feminiziranih ostataka nekadašnjih ljutih Huna, nije bilo golova, pa je   tim federalnih kadeta, osvojio četvrti bod u grupi.

S druge strane, Finska ima dva boda nakon dva odigrana kola.

HrvatskoBošnjačka Federacija u posljednjem kolu igra protiv Švicarske 13. listopada, dok će isti dan Finska odmjeriti snage sa Gibraltarom.

Plasman u narednu fazu izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od 13 grupa te četiri najbolje trećeplasirane.