Subota, 22 lipnja, 2024

Kao i dosadašnji i 23. Mladifest trajat će od 1. do 6. kolovoza

Must Read

U svetištu Kraljice mira u Međugorju obavljaju se potrebne pripreme za održavanje tradicionalnog 23. međunarodnoga molitvenog susreta mladih „Međugorje 2012.“. Kao i svi dosadašnji, Mladifest počet će 1. i trajati do 6. kolovoza, a okvirna tema molitvenog susreta mladih katoličkih vjernika iz cijeloga svijeta bit će „Gospodine, daj nam više vjere!“.

Privučeni neodoljivim zovom poruka međugorske Kraljice mira, očekuje se da će i ove godine više od 80.000 mladih iz sedamdesetak zemalja, s uzdignutim zastavama svojih država, zajedničkom molitvom, pjevanjem nabožnih pjesama te zanosnim dizanjem ruku prema nebu svake večeri za trajanja Mladifesta u Međugorju veličati Boga i međugorsku Kraljicu mira i odavati im zahvalnost za milosti kojima obdaruje svijet.

Bogat molitveni program

Program za mlade počet će već u utorak, 31. srpnja, okupljanjem mladih i zajedničkom molitvom krunice, večernjom svetom misom, molitvom za ozdravljenje, klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu te generalnom probom jedinstvenog Međunarodnog zbora i orkestra.

U srijedu, 1. kolovoza, nakon molitve krunice te dobrodošlice i predstavljanja mladih po državama slavit će se večernja sveta misa, a uslijedit će klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Ostalih dana u prijepodnevnim satima molitveni program za mlade vjernike, uz jutarnju molitvu, pjesmu, predavanja i svjedočanstva sudionika međugorskih događanja, trajat će od 9 do 12 sati, a poslijepodnevni program nastavit će se predavanjima i svjedočanstvima u 16 sati, molitvom krunice u 18 sati i večernjom misom u 19 sati te završavati klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu.

U petak, 3. kolovoza sudionici s bakljama i zastavama svojih zemalja sudjelovat će u svečanoj procesiji kroz župu Međugorje, a u subotu, 4. kolovoza, nakon večernje sv. mise i molitve za ozdravljenja, predstavu za mlade uprizorit će članovi Zajednice bivših ovisnika o drogama „Cenacolo“.

U nedjelju, 5. kolovoza, nakon prijepodnevnih misa po jezičnim skupinama te večernje svete mise i klanjanja, za sudionike Mladifesta upriličit će se „Oproštaj uz pjesmu“.

Svjedočanstva

Ovogodišnji međugorski festival mladih završit će u ponedjeljak, 6. kolovoza, zajedničkom molitvom krunice uz Križevac i svetom misom zahvalnicom na Križevcu. Mladi će potom krenuti svojim kućama duhovno obnovljeni i nadahnuti međugorskim događanjima i Gospinim porukama koje ona 31 godinu upućuje svijetu s pozivima na molitvu, obraćenje, post, mir, ljubav i razumijevanje. Sudionicima Mladifesta svojim životnim i međugorskim iskustvima svakodnevno će svjedočiti Gospini vidioci, teološki stručnjaci, brojni svećenici, bivši ovisnici o drogama i ostali štovatelji međugorske Kraljice mira.
Inače, cjelokupni program Mladifesta simultano će se prevoditi na 20-ak svjetskih jezika te slikom i zvukom izravno prenositi diljem svijeta na internetu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -