Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Kanada održala obećanje i prihvatila 25.000 sirijskih izbjeglica

Must Read

KANADA je prihvatila 25.000 sirijskih izbjeglica, poštujući nove rokove i izborno obećanje premijera Justina Trudeaua, saznaje se u nedjelju iz ministarstva useljeništva.

“Imamo 25.000 razloga biti ponosni zato što smo Kanađani. Dobrodošli, izbjeglice”, napisao je ministar imigracije John McCallum na Twitteru nakon dolaska chartera u subotu navečer u Montreal.

Premijer je obećao tijekom izborne kampanje da će prije kraja 2015. primiti 25.000 sirijskih izbjeglica iz Libanona, Jordana i Turske.

Produžili rok

Taj je ambiciozni cilj naišao na administrativne i logističke probleme pa si je krajem studenoga kanadska vlada dala još dva mjeseca za njegovu realizaciju.

Od 11. prosinca, kad je Trudeau dočekao prvi avion s izbjeglicama, kanadska vlada je organizirala stotinjak letova za tu humanitarnu operaciju iz Libanona i Jordana.

Ministarstvo je objavilo da je malo više od polovice od 25.000 sirijskih izbjeglica stiglo u sklopu vladina programa, dok je ostatak financirao privatni sektor ili razne dobrotvorne organizacije. Priljev izbjeglica nastavit će se, ali polaganijim ritmom. Kanadska vlada trebala bi prihvatiti još oko 12.000 izbjeglica do kraja godine u okviru svojeg programa koji je osmislila zajedno s UNHCR-om, navodi ministarstvo.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -