Published On: Uto, lis 31st, 2017

Kamenjem napadnute prostorije jedine hrvatske političke stranke u Crnoj Gori

Prostorije Hrvatske građanske inicijative (HGI), jedine hrvatske političke stranke u Crnoj Gori, koje se nalaze u središtu Tivta, napadnute su kamenjem tijekom noći s ponedjeljka na utorak.

Napad su počinile za sada nepoznate osobe, priopćeno je iz te stranke koja zastupa interese Hrvata u Crnoj Gori. U HGI navode kako je razbijeno staklo na jednoj od prostorija, što se, kako kažu, ne događa prvi put i što je, kako navode, razlog za još veću zabrinutost.

“HGI je zabrinuta zbog još jednog incidenta i poziva nadležne organe u Tivtu i Crnoj Gori, koji su i obavili uviđaj, da u što kraćem roku rasvijetle slučaj i otkriju počinitelje”, stoji u priopćenju.

Hrvatska građanska inicijativa ukazuje i na pisanje pojedinih medijskih djelatnika, koji, kako se ocjenjuje, svojim neprimjerenim i nedobronamjernim stajalištima doprinose pretvaranju te stranke u metu napada.

“Podsjećamo da je HGI stranka koja baštini multinacionalni, multietnički i multikulturalni sklad u Crnoj Gori, da svojim stajalištima ne doprinosi tome da bude meta napada bilo kojeg pojedinca ili grupe”, ističe se u priopćenju.

Policija se još nije oglasila povodom ovog događaja./Hina/HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x