Kamen bijesnog stanara djevojci umalo došao glave

Studentski život, osim uz knjigu, mladi provode i uz neizostavna druženja, vikendom najčešće i na lokacijama poznatim kao ‘okupljališta prije grada’. Stanari objekata nedaleko od lokacija na kojima se mladi opuštaju, često su i s razlogom bijesni. No sinoć se dogodio nesvakidašnji incident koji se ne može povezati sa zdravim razumom.

Naime, oko 1 sat iza ponoći u naselju Centar 2, preko puta benzinske crpke Centrum, grupica mladića i djevojaka je sjedila u dvorištu zgrada gdje ih je nepoznata osoba počela gađati kamenjem s balkona, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena.

Iako priznaju da su bili glasni za to doba večeri, sudionici ovog događaja kažu kako je gađanje kamenjem van svake pameti. Da stvar bude još gora, nakon što se grupica udaljila s mjesta, NN je još nekoliko minuta nastavila bacati kamenje koje je letjelo i po autima koji su bili parkirani u ulici, kaže za Bljesak.info jedan od sudionika ovog incidenta.

Pri tom incidentu jedna djevojka je zadobila ozljede na području lica, u vidu posjekotine ispod oka. Nakon liječničkog pregleda ustanovljeno je kako je ozlijeđenoj lakše oštećena rožnica oka, a djevojka je zadržana u bolnici. Ostali nisu ozlijeđeni. Iako je događaj prijavljen policiji, teško će se naći počinitelj, jer, kako kažu, nitko od prisutnih nije vidio ni iz koje točno zgrade i s kojeg kata je gađano.

Događaj je srećom ishodio najboljim mogućim scenarijem, te prošao s lakšim ozljedama iako je moglo završiti puno pogubnije.

Remećenje javnog reda i mira jeste iritirajuće, no gađanje kamenjem nije način da se to riješi, slaže se sudionica incidenta.