Subota, 22 lipnja, 2024

Kako napreduju radovi na gradilištima Koridora Vc

Must Read

Izgradnja na poddionici Suhodol – Tarčin počela je 8. lipnja ove godine. Njena dužina je pet kilometara, a tu je najznačajniji objekt tunel Suhodol koji je dužine oko 2.800 metara. Osim ovog tunela značajni objekti na ovoj poddionici su tunel Tarčin dužine oko 400 metara, most Bijela dužine oko 90 metara, te petlja Tarčin preko koje će biti omogućeno povezivanje sa magistralnom cestom M-17. Izvođači radova su Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret a.s. i Euroasfalt d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 115.155.407,78 eura, a ugovoreni rok za završetak radova je 28 mjeseci.

Izgradnja poddionice Bijača – Kravice započela je 4. listopada prošle godine, a završetak je planiran do kraja ove godine. Najznačajniji objekti na ovoj poddionici su dva podvožnjaka, tri nadzvožnjaka, čvorište Zvirovići, čeoni cestarinski prolaz Zvirovići i odmorište Kravice. Prvi sloj asfalta je urađen na skoro cijeloj poddionici. Vrijednost ugovora je 23,3 milijuna eura. Izvođač radova je BH Konzorcij: Euroasfalt, Hidrogradnja i ŽGP.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH i JP Autoceste FBiH potpisali su Protokol o saradnji nadležnih organa u BiH o realizaciji izgradnje graničnih prijelaza Bijača i Svilaj. Unutar ove dionice, u dužini 5,25 kilometara, nalazi se Granični prijelaz Bijača.

Planirano je da kompletna dionica Tarčin – Vlakovo, u dužini nepunih 21 km, bude završena u jesen 2014. godine, dok bi na dionici Bijača – Kravica – Međugorje 10 kilometara autoputa trebalo biti završeno do početka 2014. U fotogaleriji možete vidjeti kako napreduju radovi na ovim gradilištima.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -