Published On: Sri, kol 22nd, 2012

Ekvador je spreman pregovarati o pitanju Assangea

Ekvador je spreman na dijalog s Velikom Britanijom i Švedskom kako bi se pronašlo rješenje oko pitanja Juliana Assangea koji je u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, izjavio je ekvadorski predsjednik Rafael Correa. Uvijek smo otvoreni za dijalog s vladama Britanije i Švedske, kazao je Correa. Prema njemu je tvrdi stav Londona i Švedske izazvao krizu.

 

Ekvador je spreman na dijalog s Velikom Britanijom i Švedskom kako bi se pronašlo rješenje oko pitanja Juliana Assangea, suosnivača WikiLeaksa koji je  u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, izjavio je danas ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

Uvijek smo otvoreni za dijalog s vladama Britanije i Švedske, kazao je Correa u razgovoru emitiranom u sinoć na javnoj televiziji ECTV. Prema njemu je tvrdi stav Londona i Švedske izazvao krizu.

Veliku Britanija i Švedska imaju apsolutno nepopustljivo stajalište, kazao je ekvadorski predsjednik objašnjavajući da te dvije zemlje nikada nisu obećale Assangeu da neće biti izručen SAD-u, gdje mu prijeti duga zatvorska kazna jer je razotkrio stotine tisuća povjerljivih američkih dokumenata.

Predsjednik Correa izjavio je kako se nada jasnom i radikalnom odgovoru Organizacije američkih država o slučaju Assangea. Organizacija je sazvala sastanak svojih članica na tu temu, a održavanju sastanka su se usprotivili SAD, Kanada te Trinidad i Tobago.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare