Subota, 25 svibnja, 2024

Ekvador je spreman pregovarati o pitanju Assangea

Must Read

Ekvador je spreman na dijalog s Velikom Britanijom i Švedskom kako bi se pronašlo rješenje oko pitanja Juliana Assangea koji je u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, izjavio je ekvadorski predsjednik Rafael Correa. Uvijek smo otvoreni za dijalog s vladama Britanije i Švedske, kazao je Correa. Prema njemu je tvrdi stav Londona i Švedske izazvao krizu.

 

Ekvador je spreman na dijalog s Velikom Britanijom i Švedskom kako bi se pronašlo rješenje oko pitanja Juliana Assangea, suosnivača WikiLeaksa koji je  u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, izjavio je danas ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

Uvijek smo otvoreni za dijalog s vladama Britanije i Švedske, kazao je Correa u razgovoru emitiranom u sinoć na javnoj televiziji ECTV. Prema njemu je tvrdi stav Londona i Švedske izazvao krizu.

Veliku Britanija i Švedska imaju apsolutno nepopustljivo stajalište, kazao je ekvadorski predsjednik objašnjavajući da te dvije zemlje nikada nisu obećale Assangeu da neće biti izručen SAD-u, gdje mu prijeti duga zatvorska kazna jer je razotkrio stotine tisuća povjerljivih američkih dokumenata.

Predsjednik Correa izjavio je kako se nada jasnom i radikalnom odgovoru Organizacije američkih država o slučaju Assangea. Organizacija je sazvala sastanak svojih članica na tu temu, a održavanju sastanka su se usprotivili SAD, Kanada te Trinidad i Tobago.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -