Nedjelja, 14 travnja, 2024

KAKO IZBJEĆI OPTUŽNICU? “Od sada poticaji samo po zakonu” – kaže mlađe Lijanovo

Must Read

SARAJEVO – Mlađi Lijanov iscjedak koji i u kasnim 40-ima živi ko socijalni slučaj, na račun drugih, budući da svoj vlastiti kruh nije sam u stanju zaraditi, uposlen kao fikus, Zlajin dopremijer tzv. Federacije Bosne i Hercegovine, još jednog propalog projekta,  te feudalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković Lijanov održao je sastanak s predstavnicima Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH, Asocijacija proizvođača mlijeka Federacije BiH, Seljačkog saveza BiH i Udruženja poljoprivrednika BiH.

Tema sastanka je bila uručenje Programa poticaja Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a Lijanović je tom prilikom istaknuo da se ”nakon petnaest godina pogrešne politike prema poljoprivredi, poljoprivreda nalazi u nezavidnoj situaciji”.

Mi smo imali prošle godine period stabilizacije, a tekuća godina je period napretka…

-Mi smo imali prošle godine period stabilizacije, a tekuća godina je period napretka, koji će početi primjenom donesenih propisa. Program poticaja ‘’Od našega polja do našega stola’’ će u narednom periodu dati jako dobre rezultate i olakšati situaciju u poljoprivredi, kazao je Lijanović.

Dodao je kako su zaustavili dosadašnju praksu dodjeljivanja poticaja bez dokaza da je proizvod plasiran na tržište. Sada je uvjet za dobijanje poticaja da svaki poljoprivredni proizvođač bude registriran u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

-Kada je riječ o isplatama za tekuću godinu, ja zagovaram da se poštuje zakon i ne stvara dodatna nelikvidnost. Vjerujem da će Vlada Federacije BiH djelovati u pravcu da i isplate sredstava iz ovogodišnjeg Programa budu realizirane u skladu sa zahtjevima poljoprivrednih proizvođača, jer nema smisla da Vladu financiraju poljoprivrednici, kazao je Lijanović.

Na sastanku je zaključeno da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva gotovo u potpunosti usvojilo iznesene zahtjeve poljoprivrednika, priopćeno je iz tog ministarstva.

No, još uvijek nema informacija što je s poticajima koji su isplaćivani, a za koje se utvrdilo da su dodijeljeni ljudima koji nisu uopće registrirani kao poljoprivrednici.

bitno.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -