Zavadili se i mostarski HDZ-ovi

vodokotlicMOSTAR – Gradski odbor HDZ-a 1990 izrazio je neslaganje s odlukom GO HDZ BiH o nedolasku na današnju sjednicu GV grada Mostara.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, trebalo je bar pokušati dogovoriti odluke koje bi pokrenule stvari u Mostaru s mrtve točke.

-Ovdje prije svega mislimo na donošenje proračuna iako znamo kako bošnjačka strana neprimjereno ucjenjuje pitanjima koja s proračunom nemaju nikakve veze. Izbjegavanjem svojih vijećničkih obveza i traženjem opravdanja za to, stanovnici Mostara postaju taoci nečijih politikantskih igara, a posebno mi Hrvati, navodi mostarska devedesetka.

Ova stranka tvrdi kako svojim nepojavljivanjem na sjednici, HDZ BiH daje mogućnost Klubu bošnjačkog naroda da sakupi potrebnih 18 ruku i donese odluke po svome nahođenju, što može dovesti do dodatnih opstrukcija i umjetno stvorenih nesuglasica između dva naroda u Mostaru.

-Smatramo licemjernim da oni koji drže uzde vlasti u ovom gradu prozivaju gradsku administraciju na nesposobnost. Ako je dokazano, a jeste, da je spomenik u obliku ljiljana postavljen ispred nove vijećnice ilegalno, onda se moralo naći rješenje njegovog uklanjanja, unatoč protivljenju i opstrukcijama bošnjačkog kadra unutar te administracije. Postoji mnogo slučajeva u kojima se taj administrativni segment uspješno zaobišao, kada je to nekome bila potreba, pa je trebalo naći smjelosti i hrabrosti to uraditi i sada. Od onih koje je narod birao to se i očekuje. U krajnjoj liniji, moglo se prisustvovati ovoj sjednici GV kako bi se aktivno sudjelovalo i odlučivalo o stvarima koje utječu na život stanovnika ovoga grada, nakon čega se moglo napustiti sjednicu kada na red dođu neka druga pitanja, poput Komunalnog poduzeća, navodi se iz mostarskog ogranka HDZ 1990.

Podsjećamo, vijećnici mostarskog HDZ-a BiH, odbili su sudjelovati na sjednici Gradskog vijeće jer je ispred Vijećnice još uvijek spomenik pripadnicima Armije BiH.

more recommended stories