Published On: Sri, lis 2nd, 2019

JOHNSONOV PLAN BREXITA: Sjeverna Irska u posebnom odnosu s EU-om barem do 2025.

Prema novom planu za Brexit britanskog premijera Borisa Johnsona, Sjeverna Irska ostala bi u posebnom odnosu s Europskom unijom do 2025., objavio je list Telegraph.

Prema planu koji će biti objavljen danas, Sjeverna Irska bi velikim dijelom ostala u jedinstvenom tržištu Europske unije do najmanje 2025., no pokrajina će napustiti carinsku uniju EU-a zajedno s ostatkom Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u izvješću, prenosi Hina.

Sjevernoirska Demokratska unionistička stranka (DUP) velikim dijelom je “zadovoljna” prijedlozima, objavio je list The Guardian te dodao da plan podupire čelnica DUP-a Arlene Foster.

“Zabrinjavajući” prijedlozi

Irski ministar vanjskih poslova Simon Coveney rekao je međutim da prijedlozi neće pružiti osnove za dogovor s Europskom unijom te da su “zabrinjavajući”.

Kako je najavljeno, Johnson će svoju konačnu ponudu Brexita Europskoj uniji otkriti u srijedu te objasniti da ne bude li Bruxelles odgovorio na taj prijedlog Velika Britanija neće dalje pregovarati te će Uniju napustiti 31. listopada bez dogovora./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare