Petak, 14 lipnja, 2024

JERKO ĆE U AMBIS POVUĆI I NERMINA: Štiti li Nikšić Lijanovića?

Must Read

SARAJEVO – Uprava za neizravno oporezivanje BiH uputila je još 15. kolovoza ove godine premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću i Ministarstvu financija FBiH dopis u kojem traži dozvolu da inspektori Uprave dobiju na uvid sve podatke o poljoprivrednim poticajima koje je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH davalo od 2009. do sredine 2013. godine, objavio je Dnevni avaz.

Kako je sarajevskim novinama potvrdio glasnogovornik Uprave, Ratko Kovačević, od federalnih vlasti traže se podaci o poticajima koji su dati privatnicima, ali i pravnim licima koja su otkupljivala živu stoku. Upravu zanima i po kojoj je cijeni taj otkup vršen.

– Podaci koje nam je dostavilo Ministarstvo poljoprivrede FBiH, nakon tri mjeseca čekanja, potpuno su neiskoristivi za kontrole koje UNO provodi, kazao je Kovačević za Avaz.

Upitan zašto je na adresu Ministarstva financija BiH otišao zahtjev, on je odgovori da UNO očekuje od ove institucije da im dostavi sve novčane isplate za poljoprivredne poticaje u protekle četiri godine.

– Uprava za neizravno oporezivanje provodi već nekoliko mjeseci kontrole aktivnosti kada su u pitanju uvoz i prodaja mesa u BiH, a naša je zakonska obveza da iskoristimo sve raspoložive mogućnosti da dođemo do traženih podataka, koji su iznimno važni u ovoj istrazi. I UNO će, zaista, iskoristiti sve raspoložive mogućnosti koje pružaju zakonska rješenja, i sigurni smo da ćemo na kraju doći do preciznih i točnih podataka, istaknuo je Kovačević.

Ranije je najavljeno da će insprektori Uprave zatražiti odobrenje da inspektori ove institucije uđu u Ministarstvo koje vodi Jerko Ivanković Lijanović i sami “pročešljaju” dokumentaciju.

Nakon što su iz Lijanovićevog ministarstva dobili bezvrijedni izvještaj, čelnici UIO odlučili su se na ovaj korak.

Dnevni avaz navodi i kako su od premijera Nikšića pokušavali dobiti odgovor je li dobio dopis UNO i što kani odgovoriti. No, on nije odgovarao na pozive.

-Moguće je da je približavanje SDP-a i Lijanovićeve stranke razlog šutnje premijera Federacije BiH, navodi Dnevni avaz.

dnevno.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -