Published On: Uto, kol 27th, 2013

Šokantna ispovijest Zadranke koju je mjesecima silovao državljanin BiH

Zadar – Nudeći joj posao preko društvene mreže 0,38-godišnji Elmir Dž. iz okoline Cazina namamio je 37-godišnjakinju sa zadarskog područja i odveo je u Italiju, gdje ju je više od dva mjeseca držao zatvorenu u svom stanu, oduzeo joj dokumente, te ju je seksualno iskorištavao, piše “Slobodna Dalmacija”.

Početkom kolovoza odveo ju je u okolinu Cazina gdje ju je također seksualno iskorištavao.

Nakon što ju je početkom kolovoza pustio, upućivao joj je prijeteće pozive i poruke tražeći da mu vrati novac, koji joj nije ni posudio.

Uhićen je u petak u Ličkom Petrovom Selu, nakon čega je nad njim provedena kriminalistička obrada, te je priveden sucu za istrage Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela trgovine ljudima, silovanja i iznude.

– Ovakav tip “predatora” često svoje žrtve vreba na društvenim mrežama. Potencijalne mete najčešće su osobe koje idu trbuhom za kruhom, traže posao. Namame ih raznim lažnim obećanjima i tako ih vrlo brzo uvuku u mrežu prostitucije i drugih kaznenih djela – kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Zodan, upozoravajući kako je vrlo važno da se ne nasjeda na kojekakve ponude za posao koje nude privatne osobe preko medija ili društvenih mreža .

– Takve ponude je potrebno ozbiljno provjeriti, no najbolje je na njih ne nasjedati – kazao je on.

Zadarska policija je Elmira Dž. uhitila nakon što je 37-godišnjakinja sve ispričala policiji.

Državljanin BiH iz okoline Cazina Elmir Dž., Koji već duže vrijeme radi u talijanskom gradu Silandreseu, ženu je još u lipnju kontaktirao preko “Facebooka” te joj ponudio posao u obližnjoj talijanskoj tvornici za preradu voća.

Ne sluteći da je riječ o prevari 0,37-godišnjakinja se našla s muškarcem u Rijeci, odakle su zajedno krenuli u Silandrese u Južnom Tirolu, pedeset kilometara udaljenom od Bolzana.

Nakon što su došli u stan 0,38-godišnjak joj je oduzeo dokumente, te ju je dva mjeseca prisiljavao na spolne odnose, sve do početka kolovoza.

Ubrzo nakon toga odvezao ju je iu okolinu Cazina u BiH gdje ju je također seksualno iskorištavao.

Ženu je nakon nekog vremena pustio, no nakon toga joj je u kolovozu, kako navodi policija, upućivao prijeteće pozive i poruke tražeći da mu vrati novac, koji joj nije ni posudio.

– Unatoč brojnim međunarodnim pravilima i konvencijama danas, na žalost, robovlasnički odnosi još postoje. Službene procjene govore da je godišnje oko 200 tisuća ljudi s jugoistoka Europe žrtva međunarodne trgovine ljudima. Sa zaradama između sedam i 13 milijardi dolara, međunarodno trgovanje ljudima je treći izvor prihoda za organizirani kriminal – kazao je Boris Radman, sudac kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru, nakon što je prošle godine 32-godišnjeg državljanina BiH osudio na deset godina zatvora zbog silovanja i držanja maloljetnice u ropstvu.

Taj 32-godišnjak je više mjeseci 17-godišnjakinju iz BiH držao zarobljenu u iznajmljenom stanu obiteljske kuće u Zadru, gdje ju je fizički i seksualno zlostavljao.

Oduzeo joj je putne isprave, te je prisiljavao na težak fizički rad i služenje, prijeteći joj da će joj sjekirom otkinuti glavu i prste. Šejtan na “Facebooku”

“Miran sam i pažljiv …” Elmir Dž. oženio se prije pet godina po šerijatskom obredu u Cazinu.

Tamo je pripadnik navijačke skupine “Ljuti Krajišnici” bh.. prvoligaša “Krajina”, te je poznat pod nadimkom Šejtan (vrag). Na profilnoj “Fejsbuk” stranici navodi kako je “miran, pažljiv, pogotovo kada je u pitanju ozbiljna veza”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare