Published On: Sri, lis 6th, 2021

JEDINA INSTITUCIJA NADREĐENA DODIKU: NSRS obilježava 30 godina postojanja

Odbor za obilježavanje 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine RS danas je na sjednici utvrdio konačan program obilježavanja ovog jubileja.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da će tim povodom 22. listopada u 12.00 sati biti otvorena izložba u Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u organizaciji Arhiva Republike Srpske.

Svečana akademija će biti 25. listopada u 13.00 sati  u Banskom dvoru u Banjaluci, a potom i koktel za zvanice.

Povodom ovog jubileja, Narodna skupština je priredila itiskala  monografsku publikaciju na 208 strana u kojoj veći broj autora piše o historijskom kontekstu osnivanja i radu Narodne skupštine u protekle tri decenije.

Na proslavu godišnjice bit će pozvani, između ostalih, poslanici prvog skupštinskog saziva, predstavnici institucija vlasti Republike Srpske, ministri, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine, predsjednici parlamenata regiona te predstavnici Parlamenta Sankt Peterburga.

Narodna skupština je formirana 24. listopada 1991. kao Skupština srpskog naroda u BiH, prenosi Srna.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Bilal is back!
Bilal is back!
1 mjesec prije

Daj Bože da RS pregrmi i narednih 30 godina ali sumnjam da hoće … SDS im se gadno poturčio, Hanume u crnom rade o glavi RS-u a najgore od svega – Srbe sustigla Tarabićeva kletva pa sad Srbi sami sebi izbarali Erdoganovog teklića Draška! A ona čuvena kruška iz priče samo veli: “Doćete vi meni, doćete… “

ŠOKAC
ŠOKAC
1 mjesec prije

RS JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI ISIL Teroristički KALIFAT nastao na srednjevjekovno teoriji krvi i tla…na GENOCIDU BOSNJAKA i HRVATA..

Anonimac
Anonimac
Odgovori   ŠOKAC
1 mjesec prije

Crkni, drugo i ne možeš ništa kmekavac.