JE LI NOVINARKA FTV-a ZAVRŠILA NA HITNOJ NAKON OVE RADONČIĆEVE IZJAVE? “Schmidt je u pravu, ne vidim ništa loše u legalnom i legitimnom predstavljanju Hrvata”

Fašizam na FTV-u odavno je plaćen državnim proračuno, i posve je normalna stvar. Svjedoči tome zabezeknuto lice novinarke FTV-a koja je iskolačenih očiju, i puna čuđenja upitala Radončića je li moguće da se on slaže s tim da u svojoj zemlji, sukladno svome ustavu, građani hrvatske nacionalnosti crpe pravo koje im Ustav jamči…

Ne možemo stalno optuživati Hrvate da su protiv BiH. Možemo govoriti da njih možda ima previše u odnosu na broj stanovnika, na određenim funkcijama, ali Schmidt je rekao ono što jeste – hrvatski korpus nije birao Komšića za svog člana Predsjedništva. Hrvatski korpus je svoje glasove dao Čoviću. Sada je mudrost svih nas da nađemo rješenje koje će zadovoljiti i legitimnost i legalnost, izjavio je lider SBB-a Fahrudin Radončić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na zaprepašten upit novinarke Federalne televizije “dali ćete dozvoliti to legalno i legitimno predstavljanje Hrvata u Predsjedništvu BiH”, Radončić je odgovorio:

-Ne vidim ništa loše u legalnom i legitimnom predstavljanju Hrvata u Predsjedništvu BiH. I svi rade da se to dogodi. Da Hrvati imaju taj komoditet, kao nacionalni korpus, da ih Bošnjaci ne majoriziraju. Neka i Komšić pobijedi hrvatskim glasovima, u čemu je problem? Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva. Komšića smo birali tri puta i birali smo Izetbegovića i Džaferovića tri puta. I to je tzv. koncept građanskog predstavljanja koji Bošnjacima najviše odgovara, kao najmnogobrojnijem narodu u BiH. Očigledno da mi kao Bošnjaci teško možemo dobiti međunarodnu podršku za tu vrstu koncepta. Ljudi se boje da će Hrvati, kao najmalobrojniji narod, biti preglasani, kazao je Radončić./HMS/