Published On: Sri, lis 28th, 2015

JAHTA ĆE ZA BOŽIĆ, BITI SAMA I HLADNA :( Lijanoviću produžen pritvor za još dva mjeseca

Županijski sud u Tuzli produžio je za još dva mjeseca pritvor za Jerku Ivankovića Lijanovića (46) iz Širokog Brijega, Suada Čamdžića (42) iz Kladnja, Edina Ajanovića (43) iz Čelića i Mersada Šerifovića (43) iz Tuzle zbog sumnje da su počinili krivično djelo zlouporaba položaja i ovlasti, potvrđeno je u ovoj ustanovi, javlja Srna.

Tužiteljstvo Tuzlanske županije ranije je priopćilo kako postoji sumnja da je Lijanović, kada je preuzeo funkciju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH (FBiH), zlorabio službeni položaj i ovlasti i postupajući suprotno interesima službe i odredbama zakonske i podzakonske regulative i propisa, organizirao udruženje u kojem su bili Čamdžić, Ajanović, Šerifović i drugi njemu odani ljudi iz strukture Narodne stranke Radom za boljitak.

Udruženje je organizirano kako bi uvjetovali poljoprivrednike u TŽ i FBiH, koji su bili korisnici ili potencijalni korisnici poticaja u poljoprivredi, da njima isplaćuju polovinu uplaćenih poticaja u gotovini, kao i da im sugeriraju načine lažnog uvećanja vrijednosti kapitalnih ulaganja u poljoprivredi.

Riječ je o isplatama poticaja po javnim pozivima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH u razdoblju od 2011. do 2013. godini, za sufinanciranje poljoprivrednih izvoznika šljive i krastavca iz FBiH, te za kapitalna ulaganja i investicije u poljoprivredi na istom području.

U ovom razdoblju su, uvjetovanjem poljoprivrednika koji su im isplaćivali polovinu uplaćenih sredstava u gotovini, sebi pribavili imovinsku korist od oko 760.000 KM, te su pokušavali uvjetovati poljoprivrednike i za veći iznos novca, što pojedinci nisu pristali, priopćilo je danas Tužiteljstvo TŽ.

Tužiteljstvo TŽ je u suradnji s pripadnicima Federalne uprave policije, s kojima je prethodnu godinu vodilo istragu u ovom predmetu, izvršilo 29. rujna, pretrese na više lokacija, kada su osumnjičeni i uhićeni.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare