Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

IZVANREDNA PRESICA U BEOGRADU: Vučić ide u Srebrenicu

Must Read

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na izvanrednoj je konferenciji za novinare u utorak navečer objavio da je njegov kabinet jednoglasno odlučio da će on otići na komemoraciju u Srebrenicu te da je dobio garancije Velike Britanije da sporna rezolucija koju je ta država predložila Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda neće biti usvojena u aktualnom obliku.

Kako piše RTS , Vučić je, govoreći o razlozima zbog kojih u utorak spomenuta rezolucija nije usvojena, rekao da Srbija tu vijest ne doživljava kao pobjedu, ‘jer u Srebrenici nema pobjednika, već samo žrtava koje zahtijevaju poštovanje’.

Uvjeren je da Vijeće sigurnosti ni u srijedu neće donijeti rezoluciju o Srebrenici u sadašnjem obliku. Kako je naveo, osobno je dobio takve garancije i dodao da misli da nema mogućnosti da dođe do promjene u tom stavu, osim, kako je rekao, ako ne dođe do teksta koji ne bude ni nalik tekstu koji je do danas postojao.

‘Smatramo da ta rezolucija nije imala za smisao pomirenje’, rekao je Vučić. ‘To možemo učiniti samo mi, pravoslavci i muslimani, Srbi i Bošnjaci koji živimo na ovim prostorima’, rekao je.

‘Srebrenica i svako drugo, svako srpsko stratište, je prije svega prvo naš veliki grijeh, bol i opomena, opet nikom drugom nego nama, koji smo ovdje omeđeni tim grobnicama’, naveo je.

Istaknuo je da Srbija najiskrenije želi pružiti ruku svojim susjedima i pomoći im da uđu u dijalog, ali pritom ne želi poniženje.

‘Kao što smo rekli, pokazat ćemo da imamo hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti, po cijenu osobnih karijera, suprotstavit ćemo se nekima od najvećih sila braneći domovinu, plavo-crveno-bijelu zastavu da pokažemo da Srbiju nitko ne može gaziti’, naveo je.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -