Izraelski ljekar šokiran stanjem u Ukrajini: Šta vi želite? Sudbinu Italije?

Ukrajini prijeti talijanski scenarij širenja virusa corone ako vlasti ne poduzmu potrebne mjere, izjavio je izraelski liječnik Roman Goldman u intervjuu ukrajinskom portalu Gordon.

Liječnik je naveo statistiku zaraženih od 14. travnja, napominjući da je do tog dana u Izraelu bilo registrirano 12.000 s koronarnim virusom i 123 smrtna slučaja, a u Ukrajini je zaraženo samo 3.400 slučajeva, a čak 98 smrtnih slučajeva.

“U Izraelu je manje smrtnih slučajeva. Zašto? Zato što je u Ukrajini mnogo više zaraženih, ali jednostavno ih ne identificiraju”, rekao je.

Prema Goldmanovom mišljenju, “ako oni ne postanu svjesni”, zemlju čeka talijanski ili španjolski scenarij, a također mnogi liječnici riskiraju da zaraze koronarnim virusom zbog nepoštivanja potrebnih mjera opreza.

“Bili smo šokirani – oni (u Ukrajini) ne razumiju za što su rukavice, kanta za smeće s posebnim papučicama. Vaši liječnici u operacijskoj sobi dodiruju kante za smeće! Što želite?”, Iznenađen je izraelski liječnik, napominjući da Izraelski zdravstveni radnici zaraženi su koronarnim virusom, ali njihov je broj manji.

Goldman je istaknuo da su u Izraelu gotovo sve sinagoge, hramovi i džamije zatvorene gotovo odmah.

“Vrlo je opasno. Židovi nisu ništa manje religiozni od kršćana, ali su se tim problemom pozabavili na radikalan način”, rekao je liječnik.

Prema njegovim riječima, iako su mnogi Ukrajinci nezadovoljni mjerama koje su uvedene zbog pandemije koronarnog virusa, “sada je potrebno podržati njihovu zemlju”.

Goldman je naglasio da se Kijev mora ozbiljno pozabaviti problemom zdravstvenog osiguranja.

“Gdje će država dobiti novac za zdravstvenu zaštitu ako pacijenti ne plaćaju vlastitim novcem? Posjet liječnika jeftiniji je od pedikure. Koji se lijek može upotrijebiti u takvoj situaciji?”, Zaključuje Goldman.

(Sputnik)

more recommended stories