Published On: Uto, velj 16th, 2021

Izrael započinje s ukidanjem mjera, uvodeći ‘zelenu dozvolu’ 21. veljače

Izrael planira ukinuti određene mjere u nedjelju i ponovo otvoriti hotele i teretane za one koji su primili obje doze cjepiva ili se smatraju imunima nakon oporavka od COVID-19, priopćila je vlada.

S gotovo 43 posto građana koji su primili barem jednu dozu Pfizer Inc., Izrael je nastavio postupno ublažavati mjere zaključavanja 27. prosinca, izvještava Reuters.

Trgovački centri, tržnice na otvorenom, knjižnice i muzeji moći će se ponovo otvoriti u nedjelju, rekao je u ponedjeljak ured premijera Benjamina Netanyahua.

Također u nedjelju, Izraelcima koji posjeduju “zelenu dozvolu” – potvrdu o pretpostavljenom imunitetu na COVID-19, prikazanu u prijavi izraelskog Ministarstva zdravstva – bit će omogućen ulazak u teretane i hotele, navodi se u priopćenju.

Dužnosnici su prvotno planirali pokrenuti sustav “zelene dozvole” 23. veljače.

Izrael je na putu da ovog mjeseca u potpunosti cijepi 30 posto od svojih devet milijuna stanovnika s obje doze cjepiva Pfizer, mjerila za prethodno ublažavanje ograničenja. Nada se da će sljedeći mjesec cijepiti 50 posto stanovništva i omogućiti daljnje smanjenje ograničenja.


uskrs ephzhb