Published On: Uto, velj 16th, 2021

Britanija otvara karantenske hotele

Hoteli u Velikoj Britaniji, koji su proglašeni karantenom za putnike koji dolaze iz 33 zemlje, primili su prve goste u pokušajima britanske vlade da spriječi nove sojeve koronavirusa da poremete tempo cijepljenja.

Putnike koji su jutros stigli u londonsku zračnu luku Heathrow osiguranje je prepratilo do autobusa koji su ih odveli do obližnjih hotela.

Prvu dozu cjepiva u Velikoj Britaniji primila je gotovo četvrtina stanovništva, ali zdravstveni radnici zabrinuti su da cjepivo možda neće biti dovoljno učinkovito protiv određenih novih sojeva virusa, uključujući onaj prvi identificiran u Južnoj Africi.

Prema novim pravilima, ljudi koji u Englesku stižu iz 33 rizične zemlje moraju provesti 10 dana uz određeni trošak u određenim hotelima, a obroci će im biti dostavljeni na vrata.

U Škotskoj se ovo pravilo odnosi na dolaske iz bilo koje zemlje.

Kritičari kažu da su karantenski hoteli uvedeni prekasno jer južnoafrička varijanta koronavirusa već kruži Velikom Britanijom.

Vlada je jučer postigla cilj primiti prvu od dvije doze cjepiva za 15 milijuna najugroženijih građana, uključujući zdravstvene radnike i one starije od 70 godina.

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da se cijepljenje sada proširuje na osobe starije od 65 godina i one koji imaju zdravstvenih problema.