Published On: Sun, Sep 27th, 2015

IZMEĐU BJELJINE I BRČKOG Pronađeni Afganistanci u kamionu iz Makedonije


Policija u Brčkom pronašla je prilikom kontrole kamiona makedonskih registracija trojicu migranta, državljana Afganistana, koji su ilegalno ušli u BiH, rekao je glasngovornik policije distrikta Halid Emkić.
Emkić je rekao da su migranti, koje je prevozio makedonski državljanin, pronađeni sinoć na putu Bijeljina – Brčko u naselju Sandići.
“Otkriveni su u tovarnom dijelu vozila, a utvrđeno je da je riječ o državljanima Afganistana. O svemu je upoznato Tužiteljstvo BiH i Služba za poslove sa strancima”, rekao je Emkić novinarima.
On je dodao da su trojica migranata nakon identifikacije prevezena u Opću bolnicu Brčko, gdje im je ukazana neophodna medicinska pomoć, dok je vozač priveden u policiju na kriminalističku obradu.
“Tijekom noći sva četvorica su predana Službi za poslove sa strancima BiH”, potvrdio je Emkić.
Šef Odjeljenja Vlade distrikta za sigurnost Uroš Vojnović ocijenio je ilegalni ulazak trojice Afganistanaca kao izoliran slučaj.
Prema njegovim riječima, Vlada je u stalnom kontaktu s nadležnim organima BiH u vezi s migrantskom krizom, mada trenutne procjene isključuju mogućnost skretanja na rute kroz BiH./Srna/HMS/