Published On: Sun, Sep 27th, 2015

SNSD: Milinićevim gnusnim lažima oporba u RS želi skrenuti pozornost sa svog izdajničkog ponašanja

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) priopćio je da je očajna oporba u Republici Srpskoj, nastojeći skrenuti pozornost sa svog izdajničkog ponašanja u Sarajevu, isturila Gordana Milinića da iznosi u javnosti najgnusnije laži koje spadaju u domen znanstvene fantastike.
Obećana mu funkcija
U priopćenju se napominje da o tome tko je Milinić i što je radio za vrijeme obavljanja dužnosti veleposlanika u Ruskoj Federaciji, najbolje govore depeše koje su u to vrijeme stizale u Ministarstvo vanjskih poslova BiH.
SNSD je pozvao ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka da javnosti predoči službene podatake o radu bivšeg veleposlanika BiH u Rusiji Milinića i javno pokaže depeše koje su stizale u to ministarstvo na račun nesavjesnog rada tadašnjeg veleposlanika, te da kaže prima li, unatoč tomu, Milinić i sada plaću u Ministarstvu.
Iz SNSD-a pitaju Crnatka i Mladena Bosića je li istina da je Gordanu Miliniću obećana funkcija direktora Agencije za unapređenje stranih investicija /FIPA/ BiH pod uvjetom da iznese lažne optužbe na račun Republike Srpske i njenog predsjednika.
SNSD pita Bosića kakav mu je svjedok Milinić, za koga je od ranije poznato da je obavljao i dužnost šefa Predstavništva Republike Srpske u Moskvi i za to vrijeme izazvao niz problema i propusta zbog čega je i razriješen dužnosti.
Osim toga, u priopćenju se navodi da Milinić nije ispunio ni obvezu da prenese sredstva kojima je raspolagao za vrijeme svog mandata na drugi račun Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, nakon preregistracije.
Utvrđivanje prebivališta
Zbog njegovih propusta, Vlada Republike Srpske morala je formirati Komisiju da bi se izvršile obveze koje proističu iz primopredaje, a time i preporuke Glavne službe za reviziju Srpske, kao i zatražiti asistenciju republičkog Ministarstva unutarnjih poslova radi utvrđivanja prebivališta Milinića, s ciljem da on svoje obveze i izvrši, dodaje se u priopćenju.
Ispostavilo se, kako se navodi, da je i nakon razrješenja s mjesta šefa Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, Milinić koristio lažnu e-mail adresu, odnosno adresu u kojoj je koristio naziv Predstavništva u Moskvi za dogovaranje poslova koje je vršio u svoje osobno ime, a ne u ime Vlade Republike Srpske.
Iz SNSD-a ističu da su onima koji su u to vrijeme poslovno bili vezani za Milinića poznati dugovi, neplaćeni računi, kao i “nedolično ponašanje Milinića po moskovskim lokalima i kockarnicama”.
“Iznošenje ovih neistina neće spasiti predstavnike stranaka iz Republike Srpske u Sarajevu “tonjenja u blato u kojem se nalaze”, dodaje se u priopćenju.