Published On: Ned, ruj 27th, 2015

ČOVIĆ U NEW YORKU na Forumu privatnog sektora Ujedinjenih naroda


Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović je tijekom boravka u New Yorku nazočio Forumu privatnog sektora Ujedinjenih naroda, na kojem se razgovaralo o provedbi ciljeva održivog razvitka. Ovom forumu nazočili su brojni predsjednici država i premijeri iz cijeloga svijeta. Najviše pozornosti posvećeno je realizaciji glavnih ciljeva održivog razvitka, poput promoviranja ekonomije i stvaranja uvjeta za održivi razvitak poljoprivrede. Bilo je riječi i o zdravstvenom osiguranju, kvalitetnoj naobrazdi, jednakopravnosti spolova, te o energiji i klimatskim promjenama, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Čović se sastao s premijerom Nizozemske Markom Rutteom. Tijekom susreta istaknuto je da su bilateralni odnosi dviju zemalja na visokoj razini. Naglašena je spremnost za unapređenje odnosa. Predsjedatelj Čović je informirao premijera o aktivnostima BiH na putu ka Europskoj uniji. Iskazao je zadovoljstvo što Nizozemska od 1. siječnja 2016. godine preuzima predsjedanje Europskom unijom. Premijer Nizozemske je iskazao spremnost svoje zemlje za pomoć i potporu BiH na njezinom europskom putu.

Čović je posjetio i Katoličku misiju u New Yorku, gdje se susreo sa fra Nikolom Pašalićem koji ga je informirao o aktivnostima ove župe, jedne od 15 koliko ih je u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova župa postoji već 112 godina i broji više od 5000 vjernika, od kojih su većina četvrta generacija potomaka. Čović Ćović je obišao i crkvu Svetog Ćirila i Metodija.

Nazočio je i prijamu koji je organizirala kancelarka Savezne Republike Njemačke Angela Merkel./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare