Published On: Čet, lip 9th, 2016

IZETBEGOVIĆ: Na jesen ćemo riješiti i slučaj Pilav i Sejdić i Finci i Zornić, sve u paketu

Bakir Izetbegović predsjednik SDA rekao je okupljenim novinarima prije početka Sjednice predsjedništva ove stranke u Sarajevu da je na dnevnom redu niz tema među kojima su popis stanovništva, pitanje Grada Mostara te prilagodba SSP-u.

On je danas komentarao i odluku Europskog suda za ljudska prava u Strazbouru u predmetu Pilav.

– Iako je ova presuda bila protiv BiH u suštini to je u korist BiH. U sinergiji s presudom Sejdić-Finci, Zornić pa i ova Pilav, ustvari, radi se o implementaciji presude koja se odnosi na konstitutivnost naroda. Misllim da ćemo jesenas nakon lokalnih izbora biti u prilici i u kapacitetu riješiti sve ove presude zajedno jer se faktički time osigurava ravnopravnost i konstitutivnost svih naroda i građana na cijeloj teritoriji BiH – rekao je Izetbegović.

Kada je u pitanju grad Mostar Izetbegović je, kako prenosi Avaz, kazao da danas nije bio najavljen sastanak trojice lidera stranaka SDA, HDZ BiH i SBB-a.

– Rekli smo da očekujemo da se to riješi na lokalnoj razini i mislim da ćemo morati pričekati da ljudi koji žive u Mostaru nađu rješenje, do sada ga nažalost nema. Bila su dva sastanka, jučer su se sastala izaslanstva SDA i HDZ BiH  – rekao je on.

Komentirajući jučerašnje izjave iz PIC-a Izetbegović je kazao da je riječ o dobrim i vrlo konkretnim zaključcima./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>