Published On: Ned, ožu 21st, 2021

IZETBEGOVIĆ: Izjava ruskog veleposlanika je skoro neskrivena prijetnja BiH

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović smatra nedozvoljenim miješanjem u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine izjavu iz ruskog veleposlanstva da će eventualno približavanje BiH članstvu u NATO-u predstavljati čin koji će Moskva smatrati neprijateljskim i stoga će imati odgovarajuće posljedice.

– Izjava ruskog veleposlanika nas je sve začudila, to je izravno miješanje u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine; to je čak skoro neskrivena prijetnja Bosni i Hercegovini. Naređuje joj što smije, a što ne smije raditi – rekao je Izetbegović odgovarajući na novinarsko pitanje danas na press-konferenciji održanoj uoči sesije “Kruga 99” na kojoj je on u ulozi predsjednika SDA govorio kao gost uvodničar.

Izetbegović naglašava da će Bosna i Hercegovina, bez obzira na mišljenje Rusije, sasvim sigurno nastaviti putem trasiranim u strategijama, Zakonu o obrani, odlukama Predsjedništva BiH.

Smatra da je izjava ruske strane izazvana nervozom nakon aktualnih izjava predsjednika Sjedinjenih Američkih Država./Fena/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>