Petak, 19 srpnja, 2024

Iz Elektroprivrede HZ HN: Ulažemo maksimalne napore

Must Read

U petak u 12:25 cijela BiH, Dalmacija te dijelovi Slavonije, Crne Gore i Albanije ostali su bez struje, a o nezapamćenom incidentu ovakve vrste oglasili su se i iz Elektroprivrede HZ HB.

U izjavi za portal Jabuka.tv istaknuli su kako je riječ o događaju kojega nije bilo moguće predvidjeti, te da operatori prijenosnih sustava predano rade na vraćanju sustava u potpuno operativno stanje.

JP “Elektroprivreda HZ HB” d.d. Mostar ulaže maksimalne napore kako bi se na području našega djelovanja potpuno uspostavila stabilna opskrba električnom energijom, te kako bi se naši proizvodni i distribucijski energetski kapaciteti vratili u puni pogon, a sve u koordinaciji s Neovisnim operatorom sustava u BiH, kazali su iz Elektroprivrede HZ HB za portal Jabuka.tv.

Nestalo struje u cijeloj BiH, Dalmaciji i Crnoj Gori

Podsjetimo, do nestanka struje u nekoliko zemalja došlo je u petak u 12:25 sati, a smatra se da su uzrok problemi u prijenosnoj mreži u regiji i preopterećenje ključnih 400kV interkonekcijskih vodova.

Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović kazao je ranije da se kvar dogodio kao posljedica velikog opterećenja, naglog porasta potrošnje struje uslijed visoke temperature i samih visokih temperatura.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Potvrđeni novi slučajevi afričke svinjske kuge u Hercegovini

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je zaprimilo informaciju Laboratorije za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja Veterinarskog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -