Nedjelja, 14 travnja, 2024

Ivica Todorić najbogatiji i u regiji i u BiH

Must Read

Bogatstvo Ivice Todorića se procjenjuje na 735 milijuna eura zbog čega nosi titulu najbogatijeg biznismena regije. Todorić, ali i nekoliko drugih biznismena iz regije se našlo na Forbesovoj rang-listi bogataša za 2014. godinu.
Na prvom mjestu je Todorić, a drugo mjesto je pripalo vlasniku MK grupe Miodragu Kostiću, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 520 milijuna eura. Najbogatiji Slovenac je Sandi Češko. Vlasnik najveće TV prodaje u regiji težak je 460 milijuna, prenosi Jutarnji list.
Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, nalazi se na četvrtom mjestu sa 290 milijuna eura.
Među prvih deset, osim Miškovića, nalaze se još dva bogata biznismena koja su završila u zatvoru. Jedan je Srđan Knežević, vlasnik Knez Petrola, drugi Petar Matijević, koji je novi član kluba Top 10 u Srbiji. Prije 20 godina bio je vlasnik mesnice, a sada je jedan od najvećih zemljoposjednika.
U BiH je među vodećima opet Agrokor, a ključ njegovog uspjeha su, kako kaže potpredsjednica uprave Ljerka Puljić, izravne investicije. Konzum je po prihodima četvrti.
Vlasnik trgovačkog lanca Bingo Senad Džambić pojavio se na desetom mjestu liste najvećih kompanija u BiH, s prihodom od 448,5 milijuna konvertibilnih maraka.
Novo lice na bh. listi je i Tihomir Brajković, građevinar iz Kiseljaka, vlasnik tvrtke Tibra Pacifik, a Tomislav Antunović je s poduzećem AGS iz Orašja 14. među najvećima u BiH.
Kralj čelika Minčo Jordanov čvrsto se drži na prvom mjestu liste najbogatijih makedonskih poduzetnika po tržišnoj kapitalizaciji dionica kompanije koje posjeduje, navodi Jutarnji list./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -