Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Ivanica, hercegbosanski Beverly Hills

Must Read

Iza vas vaša, hercegovačka vila. Ispred nje bazen. Srčete kavu, podignete pogled, a ono more Jadransko puklo ispred vas. Vidite Kupare, Srebreno, Mline, Plat, Cavtat…. Bazen dojadio, skoknuli biste do plaže?! Lako izvodljivo! Dubrovnik je šest kilometara blizu, Cavtat 12, Herceg-Novi 24, Kotor 70 kilometara.

Ovaj bi san mogao postati java ako si kupite plac na Ivanici, općina Ravno, nadomak granice sa Republikom Hrvatskom. A da se placevi prodaju, prodaju. Dapače!

“I nekoliko dobrostojećih Sarajlija već si je kupilo plac. Njihova imena su, naravno, poslovna tajna. Osim njih, placeve kupuju i Dubrovčani, bogataši iz zapadne Europe. Ima ih koji kupuju i po deset parcela. I ja sam kupio dvije. Za više nisam imao novca. Ostalo je još neprodanih 50 od 230”, objašnjava za Oslobođenje Esad Čaluk, vlasnik dva placa koji bi ubrzo mogao ostvariti san s početka teksta.

Svih 230 placeva od Općine Ravno kupio je, objašnjava Čaluk, naš čovjek, Hercegovac. I njegovo je ime poslovna tajna. Planirano je, onaj tko si kupi plac, može si napraviti vilu, kuću. Uvjet je, ako ste već napravili vilu, ona mora imati i bazen.

Općina Ravno i vlasnik od kojeg ste kupili plac garantiraju da ćete, kad predate dokumentaciju, urbanističku i građevinsku dozvolu od Općine Ravno dobiti najkasnije za četiri tjedna i stajat će vas 90 KM po kvadratnom metru.

“Predviđeni su gabariti kuća, vila, od 500 do 1.200 kvadratnih metara. Pravit će se tako da jedna drugoj neće zaklanjati pogled na more. Prilaz do svih parcela je osiguran. Ugrubo je napravljen i put širok sedam metara. Imaju i priključci za struju. I što je, možda, najvažnije, sad Ivanica ima i vodu”, veli Čaluk.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -