Published On: Uto, kol 7th, 2012

Pupovac: Srpska manjina nije tu da odlučuje o tome kako će se proslavljati Oluja

Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac kazao je večeras (ponedjeljak) da je teza kako nečiji nedolazak na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Knin ne doprinosi normalizaciji običan nesporazum, dok nečiji dolazak sam po sebi ne može doprinijeti pomirenju i normalizaciji.

“Nečiji dolazak ne dopridonosi ni pomirenju ni normalizaciji niti iskoraku”, kazao je Pupovac gostujući večeras u Dnevniku 3 HTV-a, napomenuvši kako je obrnuta teza, da onaj koji radi na normalizaciji, zbog toga što nije došao na, kako tvrdi, “jedan nedovoljno pripremljeni događaj”, ne doprinosi normalizaciji, zapravo priličan nesporazum.

U Knin, ističe, nije bio osobno pozvan, a na novinarsko pitanje koja bi ga forma poziva zadovoljila, Pupovac je napomenuo kako je uobičajeno dobiti službeni poziv, ili neslužben, ali koji stvara dovoljno pretpostavki da institucija srpske zajednice i Srpsko narodno vijeće te SDSS na temelju njega donesu odluku o tako značajnoj ponudi. “Da je tako nečeg bilo, možda bi sve izgledalo drugačije. Ovako, nije bilo”, kazao je.

Srpska manjina nije tu da odlučuje o tome kako će se proslavljati Oluja, napomenuo je dalje, a pravo je pitanje da li je Knin prvo mjesto od kojega treba krenuti. “Mi mislimo da je Vukovar prvo mjesto u kojemu bismo se trebali naći zajedno”, rekao je. To je već predloženo predsjedniku Josipoviću, na tome se radi s ministrom Matićem i s vladom, rekao je dodavši kako se nada da će se steći uvjeti da se to ostvari u studenome.

Odgovarajući na pitanje o nazočnosti predsjednika Srpskog demokratskog foruma Veljka Džakule u Kninu i navoda u medijima da je on prvi došao u Knin, Pupovac je kazao kako on nije prvi došao u Knin.

“To je falsifikat i stvar medijske kampanje. Na to pitanje trebao bi odgovoriti onaj tko je odlučio da od nekoga tko nema politički legitimitet među Srbima, koga ne podržava niti jedna srpska organizacija i tko nema moralnog autoriteta među Srbima u Hrvatskoj, bude proglašen kao povijesni akter u stvari koja je od ogromne važnosti za Hrvate i Srbe i za odnose između Hrvatske i Srbije”, istaknuo je Pupovac.

Na pitanje smatra li da gubi inicijativu kao vođa hrvatskih Srba budući da ga novoizabrani srbijanski predsjednik Nikolić nije pozvao na inauguraciju ustvrdio je kako se s Nikolićem nije dosad imao priliku susresti, niti je bio među onima koji su podržavali njegovu političku stranku niti kandidatutru.

Hina

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare