Published On: Čet, tra 25th, 2013

Isprika dekanesi…

Nakon što je portal artinfo.ba tužakala  zbog klevete objavljujemo satiričnu ispriku vlasnika portala Antonia Beusa dekanici Filozoskog fakulteta dr.sc. Slavici Juka.

 “Ispričavam se dekanici dr.cs. filozofije Slavici (Trpimira) Juka, rođ Grgić red.prof. iz Mostara što sam kao navodni vlasnik portala www.artinfo.ba dana 29.06.2012. godine omogućio objavljivanje kolumne ‘U tjednu iza nas’ autorice Ane Popović, pod naslovom: ‘Filandra i Juka, dva su svijeta različita’, koja je dotičnoj prouzrokovala zdravstvene i duševne tegobe .

S obzirom da je u tijeku sudski proces, nije mi namjera da svojim gestom utječem na rad sudbene vlasti u FBiH, kao što mi nije namjera ni da opravdavam autora ovoga teksta.

Moja isprika je isključivo osobni čin prema poštovanoj dekanici.
Navod iz tužbe:
Tužiteljica je od trenutka objavljivanja spornog teksta trpi duševne bolove zbog stava okoline kojeg doživljava kao prezir okoline, sumnjičavost kolega, otežano sprovođenje odluka koje donosi dekan – jer je njezin ugled ozbiljno narušen, kojom ugrozbom je doveden u pitanje njezin autoritet kojeg je godinama stvarala napornim radom i zalaganjem kako kao profesor(pedagog), tako i kao izabrani dekan u legalnoj proceduri u kojoj je bitno mišljenje struke. Zbog svega – tužiteljica osjeća uznemirenost, tjeskobu, strah za obitelj koja je zbog objeda izložena opasnosti od pojedinačnih fizičkih napada labilnih osoba koje povjeruju objavljenom članku/uvodniku, a što se manifestira lošom koncetracijom, bezvoljnosti, nedostatku elana za obavljanje svakodnevnih obveza na poslu, te nesanicom. Dakle na njeno zdravstveno stanje i producira periodičnu aritmiju, povećan broj otkucaja srca u minuti, znojenje dlanova, tako da je uobičajeni život tužitelja od objavljivanja i trajanja objave ovoga ove klevete poremećen, pogoršan.
Cijeneći navode iz dijela tužbe ja kao odgovorna osoba moram izraziti žaljenje zbog nastale situacije, i izražavam zabrinutost iz više razloga:
S obzirom da sam do sada nesebično pomogao u radu Odjela fakulteta u Kiseljaku, osjećam se odgovornim prema studentima Filozofskog fakulteta što rad ove visokoškolske ustanove već pola godine vodi osoba duševno narušenog zdravlja, a za što sam i ja jedan od krivaca.
Također, apeliram na sve labilne osobe koje su povjerovale navodima iz kolumne da imaju razumjevanja za stanje u kojem se poštovana nalazi.
I na kraju, cijenjenoj dekanici želim što skoriji oporavak, a ukoliko je potrebno, nudim joj pomoć u liječenju, odnosno smještaju u adekvatnu ustanovu radi što bržeg oporavka, na radost studenata i svekolike akademske zajednice diljem lijepe naše BiH.”
S poštovanjem
Antonio Beus l artinfo.ba